Sport

FIS-toppen om OL i Sør-Korea: – Det kommer til å være den sikreste plassen i verden

Gian-Franco Kasper mener at det er helt unødvendig å frykte for sikkerheten under OL i Pyeongchang.

FIS-president Gian-Franco Kasper har ingen betenkeligheter med å sende idrettsutøvere til OL i Sør-Korea. Her på et møte i Sölden fredag ettermiddag.
 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Journalist

SÖLDEN: Den mektige presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), sveitseren Gian-Franco Kasper, får seg ikke helt til å frykte for sikkerheten under OL i Sør-Korea i februar neste år.

– Til de som er redde for å reise til Sør-Korea, vil jeg si at det kommer til å være den sikreste plassen i verden i februar 2018. Det kan det ikke stilles spørsmål ved, sa Kasper på en pressekonferanse fredag ettermiddag i forkant av sesongåpningen i alpint i Sölden.

Frykter politikere

Det han frykter mer er at noen lands olympiske organisasjoner eller særforbund kan komme til å la være å sende utøvere til OL.

– Noen av dem er involvert i politikk og vil være redde for å sende sine unge utøvere til en kriseregion. Vi har sett at noen nasjoner har begynt å tenke slike tanker. Hvis det skjer, kommer lekene til å bli skadelidende, sier Kasper. 73-åringen er inne i sitt 20. år som FIS-president og han har vært medlem av Den internasjonale olympiske komiteen siden 2000.

 1. Les også

  Nye forslag møter kraftig motbør: – Det er bare tull

 2. Les også

  Dopingdømte Therese Johaug kan smile hele veien til banken

 3. Les også

  Mener Northug-teamet hausser opp sin egen form

En rekke utøvere har vært urolig for sikkerheten. Blant dem er Charlotte Kalla. Martin Johnsrud Sundbys familie, som har fulgt ham på mange renn verden rundt, kommer ikke til å reise til Sør-Korea.

– Før OL i Rio var det snakk om mygg og zikaviruset. Men denne gangen er det vanskeligere å håndtere myggen. Det er politiske mygg som vi ikke vet hva de kan finne på, sa Kasper.

Må ta avgjørelsen selv

Generalsekretæren i FIS, Sarah Lewis, er helt på linje med sin president.

– Vi sier bare til de som er bekymret at vi mener det er sikkert. Samtidig forstår jeg at enkelte utøvere er usikre. Men til slutt blir det opp til dem selv å ta en avgjørelse. De er voksne mennesker, sier Sarah Lewis.

Selv om utøverne i stor grad kommer til å reise til den sørkoreanske OL-byen er det helt klart at det ikke kommer mange tilskuere fra Europa. Akkurat det er ikke FIS-presidenten så veldig bekymret for.

– Billettsalget til utlandet er lik null. Men vi er sikker på at våre venner i Sør-Korea kommer til å fylle opp arenaene. La oss være optimistiske og satse på at vi ha det mye gøy og får se stor idrett i februar, sa han.

FIS hadde sluttinspeksjon av anleggene i september, og de har vært fornøyd med det de har fått se.

Les mer om

 1. FIS
 2. OL
 3. Charlotte Kalla
 4. Martin Johnsrud Sundby
 5. Sør-Korea