Sport

Børsen: «Oilers må stole på rutinert kriger i kampen mot sommerferie»

Oilers er på desperat scoringsjakt. Fredag har de en streng mer å spille på.

Oilers scorer for lite. Men de har et gammelt ess i ermet til kvartfinalekamp nummer fem.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

Oilers-Frisk 1–3:

DNB Arena (Aftenbladet): Oilers må vinne den neste kampen i Asker. Hvis ikke er det duket for rekordtidlig sommerferie.

For også den fjerde kvartfinalekampen mot Frisk endte med tap. 3–1 vant Asker-laget i DNB Arena onsdag kveld.

Her er toppen, floppen og overraskelsen i tapet mot Frisk:

Les også

Oilers-treneren: - Vi tenker ikke konsekvenser. Vi kan ikke stå her og synes synd på oss selv.

Toppen:

Nå får Oilers Josh Soares tilbake. 36-åringen sonet sin siste kamp i onsdagens tap og spiller med all sannsynlighet en viktig rolle i fredagens vinn-eller-forsvinn-kamp i Asker.

Det er riktig at Soares ikke akkurat har levert mål og poeng på løpende bånd denne sesongen, men den canadiske senteren ble fortsatt poengkonge i Oilers. I tillegg har han den fysiske dimensjonen som - når det ikke koker over - er uvurderlig i et lag.

Soares er god på dropper, har levert i sluttspillet tidligere og virker lysten på revansjere seg. Lassi Kokkala har ikke de offensive ferdighetene til å være senter i en førsterekke - slik han har vært det i de seks kampene mens Soares har vært suspendert. Oilers blir et bedre lag med den canadiske senteren tilbake.

Pål Gulbrandsen var skuffet etter et nytt Oilers-tap. Fredag får han forhåpentligvis nøkkelspiller Josh Soares tilbake.
Les også

Oilers er i alvorlig trøbbel - fredag kan sesongen være over

Floppen:

Eirik Børresen og Villiam Strøm ble hentet til Oilers før sesongen og var tiltenkt viktige roller i laget. I den fjerde kvartfinalen var begge benket.

Verken Børresen eller Strøm fikk ikke så mye som et eneste bytt da Frisk vant 3–1 i DNB Arena.

Lite eller ingenting har stemt for de to som definivt har mye mer inne enn de har fått vist så langt i Oilers-drakten. Begge bør ha mye å revansjere neste gang de får istid.

Les også

Vi fulgte Oilers-Frisk minutt for minutt. Slik var kampen.

Overraskelsen:

Dennis Sveum var den eneste Oilers-spilleren som fikk pucken i mål i kvartfinalekamp fire. Det er sikkert mange ting som spiller inn når de offensive toppspillerne nok en gang går av isen uten scoringer, inkludert spillestil, men det må være frustrerende for Pål Gulbrandsen å se laget skusle bort en rekke gode muligheter foran motstanderens keeper.

Gulbrandsen må ta sin del av ansvaret for den svake sesongen, men score mål må nesten andre gjøre. Seks scoringer på de fire første kvartfinakekampene er ikke i nærheten av å være godt nok.

Både Markus Søberg, Philippe Cornet og William Rapuzzi hadde bra sjanser denne onsdagen. Men det mangler en del på avslutningsferdigheter og selvtillit hvis dette skal ende bra for Oilers til slutt.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. DNB Arena
  3. Stavanger Oilers