Sport

Utklasset landslagsspillere: – Beste Bravo-kampen på 20 år i Tromsø

Bravo revansjerte seg etter tapet for Bodø 2 på strålende vis.

KRIGET SEG TIL SEIER: Domagoj Ferencina og resten av Bravo hadde en voldsom laginnsats mot Elverum, og treneren mener laget gjorde sin beste kamp noen sinne. Foto: DANIEL LILLEENG

  • Magnus Joki Arild
    iTromsø

BRAVO-ELVERUM 2 39–34

Bravo tapte forsmedelig hjemme for Bodø 2 fredag kveld, men revansjerte seg kraftig da de slo Elverum 2 med sifrene 39-34 søndag ettermiddag.

Se den forrykende forestillingen i opptak her

Landslagsspillere

Elverum 2 stilte med en rekke landslagsspillere fra aldersbestemte landslag, og er reservelaget til Norges beste håndballklubb på herresiden.

I 2. divisjon kjemper de også i toppen, men mot Bravo fikk de stryk – etter en festforestilling fra hjemmelaget.

– Nå er det lett å bli historieløs i idrett, men den kampen vi gjør i dag er det beste dette laget har prestert. Og da er det også det beste et herrelag har prestert på 20 år i Tromsø. Så forteller det kanskje ikke så veldig mye, og vi er fremdeles, på et nivå vi ikke ønsker å være på. Vi ønsker å være bedre, men det tar tid og vi bygger stein for stein, sier Bravo-trener Eirik Engelsen.

Han var langt nede etter kampen mot Bodø, og naturligvis i et helt annet humør i dag.

– Det var virkelig godt å slå tilbake. Vi har vært litt usikker på oss selv. Etter Herkules (sesongåpningen) har vi egentlig ikke prestert før i dag. Derfor smaker det godt å vise at vi har det i oss.

Les også

TILs styreleder vil justere ned tilskuerbudsjettet i 2018 – men har fortsatt mål om øvre halvdel

Skålevik og Brengden herjet

Blant mange gode Bravo-spillere var venstrevingen Richard Skålevik og strekspiller Brage Brengden spesielt dominant, og noterte seg for henholdsvis ti og ni mål.

– Det var vanvittig gøy i dag. Vi hadde høyt tenningsnivå hele veien, og da er det artig å spille håndball, Adrenalinet pumper hele matchen, og jeg elsker å spille sånne kamper, sier den 20 år gamle bautaen Brage Brengden.

HERJET: Brage Brengden (20) viste muskler mot Elverum og kjempet inn ni mål. Foto: DANIEL LILLEENG

Richard Skålevik tjuvstartet hele kampen, og var et konstant uromoment for Elverum i overgangsfasen. De glimrende kontringsballene fra keeper Karl Petter Jarnes ekspederte han kontant i nettmaskene hele ti ganger.

– Jeg er storfornøyd med kampen. Jeg kunne ikke drømt om bedre pasninger fra Karl Petter, sier den lynhurtige vingen.

Duoen er enig om at seieren betyr mye for motivasjonen.

– Vi har hatt litt problemer med å få folk på trening, men de siste ukene har det tatt seg opp, og kvaliteten har løftet seg. Nå håper jeg det blir enda mer trykk, sier Brengden.

Les mer om

  1. Tromsø
  2. Bodø
  3. Elverum
  4. Håndball