Sport

Historisk opprykk til eliteserien - møter Oilers neste år

Grüner og Narvik rykker opp.

Narvik rykker opp. Her i fjorårets kvalik mot Ringerike. Pedersen, Terje / NTB scanpix

 • NTB

Grüner snudde 0-1 til 2-1-seier i kvalifiseringskampen mot Ringerike og sikret opprykket til eliteserien i ishockey torsdag. Det skapte jubel også i Narvik.

Oslo-lagets snuoperasjon og seier betyr nemlig at også Narvik rykker opp til øverste nivå i norsk ishockey foran neste sesong. Ringerike må på sin side ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

Torsdagens Grüner-seier betyr også at kommende helgs avsluttende kamp i eliteseriekvalifiseringen mellom Oslo-klubben og Narvik blir betydningsløs. Begge har allerede opprykket i boks.

 • LEST DENNE? Ekspert advarer Oilers: – Gjør de ikke dette, vil de slite

Michael Søderberg sendte Ringerike i ledelsen i skjebnekampen på hjemmebane torsdag. Da var det spilt drøyt 13 minutter av midtperioden. Midtveis i siste periode utlignet imidlertid Herman Abelsen Sagfossen for gjestene fra Grüner og sendte kampen til spilleforlengelse.

Drøyt minuttet ut i forlengningen ble Håvard Ingerød Steen den store helten for Grüner.

Dermed var opprykket et faktum.

Narvik blir på sin side det første nordnorske laget i eliteserien noen gang. Laget har levert en sterk sesong og forsvarte fjorårets serietittel i 1. divisjon.

Det hersket lenge tvil om Grüner kunne delta i kvalifiseringen til eliteserien som følge av at Grünerhallen ikke oppfyller eliteseriekravene.

Men nylig bekreftet Norges Ishockeyforbund at Oslo-klubben var tildelt dispensasjon til å spille kvalifisering og én sesong i eliteserien ved eventuelt opprykk.

Narvik ble tilbudt den plass i eliteserien allerede denne sesongen som følge av at Lørenskog ikke fikk lisens, men takket nei. Bakgrunnen var at klubben ikke kom til enighet med ishockeyforbundet om betingelsene.

Uenigheten handlet om den økonomiske belastningen klubben ville bli påført ved de mange reisene sørover til bortekamper. Foran neste sesong har ishockeyforbundet sagt ja til å legge til rette for at belastningen skal bli til å leve med.

Den nordnorske klubben spilte i svensk 3. divisjon før de fikk konsesjon for spill i norsk 1. divisjon i 2012.

Les mer om

 1. Get Ligaen
 2. Ishockey
 3. Eliteserien (hockey)

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ishockeysluttspillet avlyses på grunn av koronavirus-situasjonen

 2. SPORT

  Åttende strake seier for Frisk Asker – Vålerenga lekte i byderbyet

 3. SPORT

  Mot hockeystart i september – kan bli tomme tribuner

 4. SPORT

  Resten av ishockeysesongen avlyst - ingen rykker opp eller ned

 5. SPORT

  Randesund fikk gladmelding på mail: – Surrealistisk

 6. SPORT

  Nidaros-kapteinen vraket tilbud fra topplag: – Han er sjelen i laget