NRK-intervjuet vekket reaksjoner, men Tande angrer ikke

– Det er bedre å vise følelser enn å stå der og være steinansikt.

Daniel-André Tande etter søndagens renn i Holmenkollen, langt mer fornøyd enn dagen før.

HOLMENKOLLEN: Søndagens hopprenn i Holmenkollen ble en opptur for de norske utøverne. Etter en sur fjerdeplass i lørdagens lagkonkurranse, ble det fire nordmenn blant de ti beste.

Andreas Stjernen ble bestemann på femteplass. På plassen bak fulgte Robert Johansen, mens Daniel-André Tande ble nummer syv. På tiendeplass var Johann André Forfang.

Tande var meget frustrert etter lørdagens renn. Noe han ga tydelig uttrykk for i et intervju med NRK.

Les også

Verdenssensasjon i Norge: Sparta og Storhamar knuste verdensrekorden – spilte tidenes lengste hockeykamp

Les også

Rasende Tande etter første omgang: - Blir så j*vlig irritert!

Har fått mye reaksjoner

– Jeg blir så j*vlig irritert når jeg gang på gang får slike møkkaforhold. Det føles som om de ødelegger sjansene mine med vilje.

Det var bare starten på en kraftsalve mot dommerne fra mannen fra Kongsberg. Ifølge Dagbladet brukte han ordet «j*vlig» fem ganger, og det ble så grov kost at NRK valgte å sensurere intervjuet.

– Ifølge andre har det fått mye reaksjoner, men det bryr jeg meg ikke om, sier Tande til Aftenposten etter søndagens konkurranse.

Selv om det har fått oppmerksomhet, sier Tande at han ikke har fått noen tilbakemelding om det fra FIS eller annen ledelse.

Les også

Forfang fikk beklagelse av treneren etter hoppet som kan koste dyrt

– Jeg tror de skjønner at det kommer mye rart ut av en kar som er frustrert og litt forbannet. Jeg tror de heller er fornøyd med at vi som utøvere viser følelsene våres og skaper en personlighet som folk kanskje har lyst til å følge, sier Tande.

– Bedre å vise følelser

Han mener det er viktig at utøverne byr på seg selv.

– Det er bedre å vise følelser på TV enn å stå der og være steinansikt og være like glad eller misfornøyd med et hopp på 115 som 135, sier han.

NRK-kommentator Johan Remen Evensen sa følgende om intervjuet lørdag, ifølge Dagbladet:

– Jeg synes det er bra at dette betyr mye for ham. At han får ut litt av det til Andreas Hagen (intervjuer), det er bare fint.

Tande er nummer åtte i sammendraget i Raw Air, konkurransen som strekker seg over ti renn i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund. Men han er tydelig på at han ikke engang gidder å sjekke sammendraget selv.

Godformen fra tidligere i vinter mener han er på vei:

– Det har vært litt stang ut denne helgen, men jeg føler jeg er litt inne på sporet til ordentlig god hopping, sier 23-åringen.