Sport

Hedin: - Sa til dem at de var direkte feige

<p><strong> <a href="/live">Island-Norge 34-32:</a></strong> Nordmennene omringet de danske dommerne etter sluttsignalet i håndballdramaet mot Island.</p>

VRSAC, SERBIA 20120118.Håndball EM i Serbia 2012:En skuffet Robert Hedin i diskusjon med dommeren etter at norge tapte 34-32 mot Island i kampen i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
 • Christian Skare Stendal
VRSAC, SERBIA 20120118.Håndball EM i Serbia 2012:Robert Hedin,landslagsjef mot Island i kampen for Norge i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VRSAC, SERBIA 20120118.Håndball EM i Serbia 2012:Robert Hedin,landslagsjef mot Island i kampen for Norge i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VRSAC, SERBIA 20120118.Håndball EM i Serbia 2012:Erlend Mamelund scorer mot Island i kampen for Norge i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VRSAC, SERBIA 20120118.Håndball EM i Serbia 2012:Erlend Mamelund scorer mot Island i kampen for Norge i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

For da 32-34 favør Island lyste fra måltavlen etter at sluttsignalet hadde gått var den norske delegasjonen mest opptatt av at Bjarte Myrhol ikke hadde fått straffe da han ble dratt ned på streken tjue sekunder før full tid. Det hadde vært en gylden mulighet til å utligne til 33-33 — et resultat som ville sikret norsk avansement i EM.

I stedet kunne Island gå i angrep og sørge for en tomålsseier.

For åpne skjermer flokket norske spillere og lagledere seg rundt de danske dommerne og skjelte dem ut etter noter. Spesielt keeper Ole Erevik og trener Robert Hedin var aktive i gestikulasjonen mot dommerteamet, som ikke så ut til å la seg affisere.

— Det kan ikke bli mye verre enn dette. Det er synd at to så rutinerte dommere kan gjøre sånne tabber i så viktige kamper, raste Hedin i et intervju med TV 2 etter kampen.

På spørsmål om hva han sa til dommerduoen gjentok han:

— Jeg sa at jeg er skuffet over at to så rutinerte dommere, som har dømt så mange kamper, ikke har mer mot i seg og gjør en sånn beslutning mot slutten. Men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå. Vi får se hvordan de sover i natt, sa Hedin.

Bjarte Myrhol var ikke like kategorisk da han snakket med TV 2 etter kampen.

— Det føltes som en straffe, men nå har ikke jeg sett reprisen, sa han.

Målkalas før pause

Første omgang var et fyrverkeri av offensiv håndball. Begge lag holdt et enormt tempo - og var effektive når sjansene bød seg offensivt.

Erlend Mamelund herjet fra distanse for Norge, og scoret sju mål på sju forsøk de første 16 minuttene.

På motsatt side fikk Robert Gunnarsson fritt spillerom på streken.

Og målene haglet inn i en omgang som ikke vil bli brukt som instruksjonsvideo i godt forsvarsspill.

De to lagene fulgte hverandre som skygger og skiftet på å være det lille hakket foran, og Norge kunne gå til pause med ledelsen 20-18..

Norsk pangstart

Islendingene kom à jour like etter hvilen, men så satte det norske forsvaret seg skikkelig. Gunnarsson fikk ikke det samme tomrommet inne ved streken, samtidig som de islandske skytterne ble tvunget til å avslutte fra distanse.

Islandske vikinger gikk seg fast i den norske muren – og fremover fungerte både distanseskuddene og utspill til kant Lars Erik Bjørnsen som det skulle.

Og plutselig var Norge oppe i en firemålsledelse.

Men Island bet seg fast, og lot ikke Norge slippe fra. Og da Gudjon Valur Sigurdsson satte inn sin fjerde straffe for dagen ni minutter før slutt, og fulgte opp med en kontringsscoring like etter, var den norske ledelsen skrumpet inn til ett mål.

Det norske angrepsspillet var etter hvert preget av tidlige avslutninger og tekniske feil - og med seks minutter før full tid var Island igjen i føringen.

Den klarte de å holde helt inn gjennom de dramatiske sluttminuttene, og dermed blir det spenning helt til den siste kampen mot Kroatia fredag om hvorvidt Norge tar seg videre i EM.

Vi kommer tilbake med mer.

 1. Les også

  Atlason: - Myrhol skulle ikke hatt straffe

 2. Les også

  Bredeli i harnisk: Bannet mot danske dommere

 3. Les også

  Følte seg som syndebukk

 4. Les også

  Slik går Norge videre

Les mer om

 1. Håndball