Sport

Berge om møtet med familien: - Det er godt å se dem du er vanvittig glad i

Nå gleder landslagssjefen seg til å komme tilbake til hverdagen.

Landslagssjef Christian Berge (f.h) sammen med Sander Sagosen, kulturminister Linda Hofstad Helleland og Harald Reinkind.
  • Christian S. Stendal

OSLO/KRAKOW: Bare timer etter at det ble klart at Norge endte som nummer fire i Håndball-EM, var de norske herrene samlet til bankett i Krakow. Før mesterskapet ville plasseringen blitt sett på som en bragd, men med tanke på hvordan det uviklet seg, hadde både trener Christian Berge og spillerne blandede følelser.

— Du er glad, irritert, forbanna og flau. Det som jeg liker godt er at spillerne er misfornøyde. De har lyst til å være vinnere, og det er bra, sier landslagssjefen på banketten.

Les også

Medaljedrømmen brast for Norge: - Nå er det så utrolig kjipt

Planlegger tur med barna

Etter hektiske uker hvor alt har dreiet seg om håndball, var det godt for Berge å senke skuldrene og tenke på litt andre ting. Etter oppgjøret fikk han møte familien.

Les også

Situasjonen som fikk den norske benken til å rase: - Det er filming

— Du jobber dagene rundt så å si, så er det godt å se dem du er vanvittig glad i. Når du gjør det, så begynner du å kjenne på hverdagen litt. Det liker jeg godt, sier landslagssjefen.

— Det var godt å slippe skuldrene ned litt og få snakket med familien, sier han.

Les også

Norges stjernespiller avslører: Har spilt med brukket hånd

I morgen setter han seg på flyet hjemover, og Berge har et ønske om hva han ønsker å gjøre for koble fullstendig ut etter mesterskapet.

— Det skal bli godt å få lukket øynene og slappe av. Det jeg har lyst til er å ta med meg fiskestanga og mine barn og gå på fjellfiske. Det spørs om jeg får til det, men vi får se, sier han.

- Han har Nord-Europas dårligste sangstemme

I bakgrunnen, mens landslagssjefen intervjues, høres klassikeren "Simply the Best" av Tina Turner.

— En dag vil jeg gjerne høre den sangen og vite at vi har klart det, sier Berge.

Med fjerdeplass og seire over Kroatia, hjemmenasjon Polen og håndballstormakten Frankrike, har det norske landslaget de siste ukene skrevet seg inn i herrehåndballens historiebøker.

Når håndballjentene har sikret gull, har det vært et fast innslag at Camilla Herrem synger Tore Tang på banketten. Lignende stunt kunne man se langt etter søndag, hvert fall fra de tre rogalendingene i den norske troppen.

— Det kommer ingen Tore Tang fra min munn. Tore Tang er blitt fratatt så mye verdighet de par siste årene, så jeg vil ikke frata den mer. Jeg vet at Espen ikke kommer til å gjøre det. Espen (Christensen) kan synge, men vil aldri synge Tore Tang, sier Ole Erevik.

Han mente det også var lite trolig at Kristian Bjørnsen, som har hatt et fantastisk mesterskap, skulle finne frem mikrofonen.

— Han har den dårligste sangstemmen i Nord-Europa, så det tviler jeg på, ler Erevik.

Les også

  1. Norge fikk Slovenia i VM-kvalifisering

  2. Landslagsspillerne skuffet over VM-trekningen: - Verste vi kunne få

  3. Berge spår mer mesterskapsmoro for Norge

Les mer om

  1. Håndball