Sport

Denne mannens språkøre kan gi Norge en fordel i VM-kvartfinalen

De ungarske spillerne bør ikke føle seg for sikre på at det de sier i kvartfinalen tirsdag ettermiddag ikke blir forstått av det norske laget. Bjarte Myrhol kan oversette.

Bjarte Myrhol får en nøkkelrolle mot Ungarn.
  • Arne Hole
  • Følg Norge-Ungarn direkte her klokken 17

BRIDES LES BAINS/ALBERTVILLE: På midten av 2000-tallet dro alle nordmenn til Danmark, Tyskland eller Spania da de ble proffer. Bjarte Myrhol dro til Ungarn.

– Det angrer jeg ikke på i det hele tatt. Jeg hadde en utrolig fin tid i Ungarn og ville gjort det samme om igjen, sier Norges kaptein før han skal møte gamle kjente tirsdag ettermiddag.

Les også

Myrhol: - Vil ha så mye tid med barna som mulig

– Det var lærerikt å være der (Veszprém 2005–2006), og jeg kjenner ungarsk håndball. De spiller på samme måte som de har gjort i alle år, med offensive toere og knallhardt midtforsvar. Og så har de kjappe og fintesterke playmakere i Gabor Csaszar og Mate Lekai, forteller Myrhol. De to midtbackene er også omtalt som små og fintesterke. Førstnevnte er 1,86 – Lekai 1,90.

– Skjønner du nok ungarsk til å avsløre hva de prater om?

– Håndballungarsken min sitter fortsatt ganske bra. Hvis de avtaler noen trekk, skal jeg nok skjønne hva som kommer, sier Skjern-spilleren og smiler.

Med tre unntak spiller alle ungarerne i hjemlig serie, stort sett i Veszprém eller Pick Szeged.

For norske håndballjenter er også Ungarn blitt vanlig – men bare på damesiden.

Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø er i Györ, og Heidi Løke, Linn Jørum Sulland og Ida Alstad har vært der.

Les også

Tidligere dansk landslagsstjerne: - Norge slår Ungarn

Ungarn-seieren overrasket ikke

Ungarn sto for VMs største overraskelse da det slo OL-mester Danmark 27–25 i åttendedelsfinalen. Myrhol ble ikke så overrasket.

– Jeg trodde Danmark skulle vinne, men Ungarn har et veldig godt lag og kunne fort ha tatt Kroatia og Tyskland i gruppespillet. Vi må legge mye krefter i å hindre dem i å sette opp spillet sitt, befaler lagkapteinen.

– Og der har du noen ideer?

– Ja, jeg har mange ideer, men hovedfokuset vårt blir 6–0-forsvaret – og får det til å stå som det har stått til nå. Sammen med Børge Lund skal vi lage noe mer – noen småavtaler a la dem vi hadde mot Lazarov i åttendelsfinalen. Vi lot ham få levere noen innspill, men stoppet ham ellers, oppsummerer 34-åringen.

Les også

Ungarns stjerne før kvartfinalen: - Norge er laget som viser best form

Har litt å revansjere

Ungarn har vært en lei motstander for Norge i både mesterskap og kvalifiseringer, sist i 2012. Da kjempet lagene om VM-plass i Spania 2013. Norge vant med fire mål i Spektrum, men det hjalp lite etter seksmålstap på bortebane i første kamp.

– Vi ledet stort mot dem i Sverige-VM, men tapte til slutt. Også i VM i Tyskland tapte vi mot Ungarn. Det er et lag som ofte har ligget på omtrent samme nivå som oss. Derfor venter jeg en tøff batalje også i kvartfinalen, sier Myrhol, som ikke legger så stor vekt på at Norge ble nummer fire i EM i fjor – Ungarn nummer 12, uten poeng i hovedrunden.

– Hvert mesterskap lever sitt eget liv. I denne kvartfinalen er det ingen som er stor favoritt, avslutter Bjarte Myrhol.

Men er Norge en liten favoritt?

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-VM