Sport

Erkjente doping etter razziaen i VM. Nå snakker han ut

Onsdag ble fem utøvere arrestert i Seefeld. Nå har alle fem erkjent bloddoping, nå forklarer én av dem hvorfor han tok det drastiske valget.

AVSLØRT: Karel Tammjärv har innrømmet doping.
  • Andreas Hopen

29-år gamle Karel Tammjärv fra Estland var en av de fem som har innrømmet doping. Han bekrefter at han har dopet seg siden 2016 på forslag fra trener Matti Alaver.

– Det er vanskelig å komme på hva jeg tenkte da, men jeg ville bli sterkere og raskere, sier Tammjärv til Õhtuleht.

I tillegg til Tammjärv ble landsmann Andreas Veerpalu, kasakhstaner Aleksej Poltoranin og den østerrikske duoen Dominik Baldauf og Max Hauke tatt for doping.

  • LES OGSÅ: Østerrikes norske sjef trekker seg: – Jeg hadde ikke noe valg

Tammjärv sier at han ville ha anerkjennelse, og at dopingen var en jakt etter en topplassering.

– Jeg skal ikke skylde på mediene, men jeg kjente at å komme i mål som nummer 30–40 ikke var nok. Jeg ga alt, jeg trente og jobbet hardt, men resultatet var ikke godt nok for folk, sier 29-åringen

Tammjärv forklarer sin frustrasjon.

– Kommer man inn som nummer førti så har man tretti løpere bak seg, men i det store bildet er ikke det godt nok for folk, sier den dopingtatte estlenderen.

To personer visste om det

– I starten kjentes det ut som en fryktelig ting å gjøre, men sakte, men sikkert ble jeg vant til det. Alle gode resultater jeg har fått har kommet ved hjelp av doping, de kan jeg ikke nyte, fortsetter 29-åringen.

Tammjärv vil ikke gå inn på dopingnettverket, men han sier det var én person som visste om det utenom Matti Alaver.

– Han. Andreas (Veerpalu), mer vil jeg ikke kommentere.

Matti Alaver har vært trener for Aleksej Poltoranin og Andrus Veerpalu. Sistnevnte er far til Andreas Veerpalu som skal være en del av teamet til dopingtatte Poltoranin.

Les mer om

  1. Ski-VM 2019
  2. Doping