Byåsen lekte seg til medaljeplass: - Virkelig gledelig å se

Vartet opp med storspill mot Oppsal.

Byåsen ledet fra start til slutt og vant til slutt 28-22.

Sist gang Byåsen og Oppsal møttes var det spennende helt til slutt, men slik ble det ikke i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Byåsen ledet fra start til slutt og vant til slutt 28-22. Hjemmelaget var best i alle faser av spillet og anført av Emilie Hegh Arntzen og keeper Andrea Austmo Pedersen klatret trønderne forbi Glassverket og Vipers på tabellen og ligger nå på tredjeplass, tre poeng bak serieleder Larvik.

— Det var veldig profesjonelt gjennomført, sier trener Claus Mogensen.

Tok initiativet fra start

Byåsen tok ledelsen i deres første angrep ved Maren Gundersen og satte en real støkker i Oppsal tidlig. Andrea Austmo Pedersen hadde et par gode redninger og ledet 4-1 da det var spilt fem minutter, før bortelaget så seg nødt til å ta timeout allerede etter ti minutter på stillingen 6-2. Det hjalp og Oppsal scoret to på rappen. Det kunne vært flere, hadde det ikke vært for en god Austmo Pedersen.

— Hun er fokusert og konsentrert, og begynner å føle seg tilpass i rollen som førstekeeper, sier Mogensen.

Dominerte videre

I stedet var det Byåsen som kjempet tilbake initiativet. Høydepunktet kom da Emilie Hegh Arntzen kastet en nydelig pasning over hele banen til Silje Waade som kom i stor fart og satte inn 9-4. Byåsen var det klart beste laget i avslutningen av første omgang og anført av en Hegh Arntzen som var sikker som banken fra straffemerket og et forsvar som blokkerte mange av Oppsals skuddforsøk, gikk hjemmelaget til pause med 16-7-ledelse.

— Jeg synes det var virkelig gledelig å se. Oppsal mistet alt tempoet i angrepet og vi var effektive og det er det som gjelder, sier Mogensen.

Kontrollerte inn seieren

Kampen var i realiteten avgjort da lagene kom ut til andre omgang, men Byåsen viste ingen tegn til å ta lett på oppgaven. Ledelsen ble raskt økt til 20-7 og Oppsal så ut til å innse at slaget var tapt.

Claus Mogensens jenter sto fortsatt godt i forsvar og traff på det meste i angrep. Opsal så seg nødt til å ta ut keeper for å ha en ekstra utespillet i angrep halvveis i andre omgang, uten at det hjalp nevneverdig. Ida Hernes økte til 26-11 like etterpå og selv om forsvaret fikk det litt verre med en ekstra spiller å passe på, var de på høyde og vel så det med Oppsal.

Mogensen tok timeout ti minutter før slutt på stillingen 27-15. Byåsen avsluttet kampen et par gir lavere enn Oppsal, som fikk flere trøstemål og pyntet på sluttresultatet til 28-22. — De kom mange inn på en gang mot slutten og de slet med å finne rytmen. Hadde de sluppet inn tidligere hadde de sikkert funnet den, så det har ingen betydning, sier Mogensen.