Sport

Lorentzen straffet BIK Karlskoga

Peter Lorentzen ble matchvinner da Stavanger Oilers slo BIK Karlskoga 3-2 etter straffeslag.

MATCHVINNER: Peter Lorentzen.
  • Lars Fisketjøn

Det sto 2-2 etter ordinær tid og spilleforlengelse av kveldens treningskamp mellom Oilers og BIK Karlskoga i Nobelhallen fredag kveld. Dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

Christian Dahl Andersen åpnet straffekonkurransen med å dra Karlskoga-keeper Justin Pogge ut av buret, og sette pucken i mål. Vertene svarte imidlertid ved Pontus Westerholm på det neste straffeslaget. Siden bommet både Dan Kissel for Oilers og Karlskogas Martin Sandgren var det Peter Lorentzens tur. Den hurtige haldenseren gjorde ingen feil, og da keeper Ruben Smith reddet den siste straffen var kampen avgjort.

— Det var veldig gøy at jeg fikk tillit av Petter Thoresen til å ta den avgjørende straffen, og det var absolutt gøy å ta vare på den tilliten ved å sette pucken i mål Du ser at det blir litt jubel utpå der, for vi vil gjerne vinne selv om det er treningskamp, sier Peter Lorentzen til Aftenbladet.

Onsdag scoret han i ordinær tid mot gamleklubben Rögle. Det gjør godt å være i scoringsform en drøy uke før seriestart.

— Jeg har ikke vært noen målscorer tidligere, men det har kommet mer mål etter hvert. Nå står jeg med tre mål og fire assister i treningskampene denne forsesongen, og det er bra, sier Lorentzen.

Mye av æren for seieren må han dele med keeper Ruben Smith som reddet to straffeslag, og Christian Dahl Andersen som på vakkert vis satte den første straffen.

Den første perioden var et eneste langt gjesp, med veldig få sjanser til begge lag. Oilers-spillerne har en lei tendens til å pådra seg utvisninger, men viste også denne gang gode evner til å stå i mot i undertall.

— Vi levde veldig farlig i første periode. Da ga vi bort initiativ, vant ikke en enste fri puck, mistet pucken da vi hadde tid, og gjorde mye rart, sier trener Petter Thoresen.

Andre periode startet med høyere tempo enn den første, men Oilers trengte et baklengsmål før spillerne kviknet skikkelig til. Etter drøyt halvspilt kamp satte Henrik Larsson inn 1-0 for vertene i overtall, og den scoringen satte fyr i Oilers, som fulgte opp med flere farlige angrep. Det var fortjent da Jean-Michel Daoust utlignet til 1-1 etter snaut 38 minutters spill.

— Jeg synes guttene tok seg sammen fra andre periode og ut matchen. Ruben sto en kjempekamp i mål, og det er veldig vanskelig å skape noe på oss, også i undertall, sier treneren.

I siste periode tok Oilers ledelsen i overtall. Henrik Solberg skjøt, nesten fra blå, og Martin Strandfeldt styrte pucken i mål mot gamleklubben. Like etter svarte imidlertid gjestene ved Pontus Westerholm, og dermed sto det 2-2 etter ordinær tid. Det gleder selvsagt trener Petter Thoresen at det var hans gutter som avgjorde kampen i straffekonkurransen.

— Vi gjør en stabilt veldig god kam, og har matchvinnere i begge ender av isen. I undertall har vi folk som er flinke, og i overtall scorer vi to mål på fem forsøk. Det er sterkt, sier Thoresen

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers