Brølte ut i frustrasjon – så løsnet det endelig for Sagosen

Landslagssjefen: — Sander viser mental styrke.

STERK: Sander Sagosen får hard behandling av det hviterussiske forsvaret under kveldens gruppespillkamp.
  • Christian Skare Stendal

Hviterussland — Norge 27-29 (13-12)

KATOWICE: - Det her er deilig, ass. Vi har gjort vårt nå, så det her er vanvittig godt, sier Sagosen til adressa.no.

For etter 29-27-seieren over Hviterussland er Norge videre til hovedrunden i EM. Med enten fire eller to poeng, avhengig av hva som skjer i kampen mellom Kroatia og Island som spilles akkurat nå.

— Vi vet vi kan spille håndball og at vi kan slå alle, og vi spiller fin håndball i dag. Det tar tid å bryte ned det hviterussiske forsvaret, men de siste femten minuttene styrer vi kampen, sier den unge trønderen.

— Aldri fornøyd med å bomme

Han dunket inn 28-22-scoringen sju minutter før slutt. Der og da var det så godt som avgjort, og selv om hviterusserne knappet innpå på tampen var seieren egentlig aldri truet.

— Hviterussland er et ekkelt lag å møte, men vi maler dem i stykker og jeg føler vi har grei kontroll de siste ti minuttene. Men håndball snur fort, og vi føler oss aldri helt trygg. Samtidig begynner vi å spille på oss en selvtillit og rutine som vi tar med oss videre, sier Sagosen.

Men alt var ikke fryd og gammen for 20-åringen. Etter 41 minutter hamret han ballen i stolpen – hans femte skuddmiss for kampen, uten å få en eneste scoring.

Vel tilbake i forsvar brølte han ut all frustrasjon han hadde innenbords.

— Jeg er aldri fornøyd med å bomme, og jeg måtte jobbe med meg selv. Jeg måtte hele tiden fokusere på neste ball, og drite litt i de bommene, sier han.

Les også

Keeperhelten forsvant på do

God i forsvar

Likevel fortsatte han å angripe på mål. Det imponerer landslagssjef Christian Berge.

— Sander viser mental styrke i dag. Han er en ung spiller, som bommer på fem skudd i en avgjørende kamp mot Hviterussland. I dag viser han styrke og kommer tilbake igjen. Det skal han ha for, sier Berge.

Han ga unggutten mer tillit i forsvar tirsdag kveld enn tidligere i mesterskapet. Målet var å ha gode kontringsspillere på banen. Og Sagosen leverte defensivt.

— Det fungerte veldig bra bakover, og jeg får vært med og løpt litt i kontringene og får satt trykket etter. Det er deilig å få selvtillit bakover når det ikke går topp fremover, sier Sagosen.

Som mener han var både dårlig og uheldig på avslutningene fremover.

— Men det løsner litt, og jeg må bare fortsette å prøve og ta sjansen min. Det er min rolle å stå frem litt på laget her når det butter litt i mot, og det skal dras på mot slutten. Jeg føler jeg gjør det i dag, og at jeg står frem når det avgjøres, sier han.