Sport

Mohn med milliongave til Tromsø Storm: – Føltes som å få en telefon fra Norsk Tipping da han ringte

Trond Mohn har gjort det igjen. Denne gangen er det Tromsø Storm som får nyte godt av bergensmilliardærens formue.

MILLIONGAVE: Her er Shawntez Patterson i kampen mot Gimle. Innfelt: Trond Mohn.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

– Dette er helt fantastisk. For en førjulsgave og nyhet for byen og basketen, og for en fantastisk person Trond Mohn er. Det er helt utrolig. Jeg blir nesten målløs, sier Ørjan Sandvik Hansen, styremedlem i Tromsø Storm.

For noen uker siden ringte Mohn personlig til Ørjan Sandvik Hansen i Tromsø Storm for å fortelle at han støtter klubben med 1 million kroner.

– Jeg var hjemme og lagde middag. Det føltes som å få en telefon fra Norsk Tipping da han ringte. Dette viser hvilken fantastisk flott mann han er, sier Hansen til iTromsø.

Hjelp fra Kolbeinsen

Mohn har støttet idrett, kultur, helse og forskning med flere milliarder kroner opp gjennom årene. I Tromsø er han mest kjent for sitt utrolige engasjement for TIL. Nå engasjerer altså bergenseren seg også i basketen i nord.

– Vi har selvfølgelig jobbet for å posisjonere oss. Vi kom i kontakt med ham, og vi må også rette en stor takk til en idrettsvenn i Tromsø, Kjell Kolbeinsen (Trond Mohns venn og samarbeidspartner i nord, journ. anm.), for hjelp og rådgivning. Vi sendte et personlig brev, og Mohn responderte i løpet av et døgn. Det er helt utrolig, sier Hansen.

Kolbeinsen supplerer:

– Av en eller annen grunn er Trond litt opptatt av baskeball. Hans sønn har spilt litt basket. Da han fikk dette brevet, reagerte han spontant, sier Mohn-vennen til iTromsø.

Storm hadde en negativ egenkapital på 600.000–700.000 kroner, ifølge Hansen, og klubben kan nå starte litt på «nytt». med en friskmeldt økonomi.

– Vi har også fått flere nye sponsoravtaler i det siste. Og alt sammen gjør at vi nå kan ha en sunn og fornuftig økonomisk hverdag. Så bra har det ikke vært på mange, mange år. Vi jobber for å videreutvikle klubben, sier Ørjan Sandvik Hansen.

Ingen ny forsterkning

Men det innebærer ikke at Storm skal hente en ny amerikansk forsterkning, slik mange kanskje vil tro.

– Nei, vi har faktisk tatt det opp i styret. Og til tross for denne gaven og økte tilgang på samarbeidspartnere har vi besluttet at vi ønsker satse videre på de laget vi har nå. Vi har hentet Shawntez (Patterson), og så satser vi ikke minst på de ungguttene vi allerede har i klubben, sier Hansen.

Og fortsetter:

– Dette gir en sterk signaleffekt til breddesatsingen og Tromsø Storm Ungdom. Vi har hatt noen år med generasjonsskifte og føler vi skal fortsette på denne veien der unge spillere skal få muligheten. Vi ønsker å bygge opp det mannskapet til Kenneth (Webb, trener) har i dag, så får vi se hva som skjer til neste år.

Vil ha Mohn på Storm-kamp

Trond Mohn har for øvrig støttet basketen i Bergen flere ganger tidligere. Blant annet har både Gimle og Frøya fått kjempebidrag til bygging av hallene sine.

– Da han ringte meg, sa han at basket er en av de artigste idrettene han vet om. Han setter virkelig pris på integreringen av andre nasjonaliteter og den flerkulturelle biten som basket representerer, sier Hansen.

Storm kommer nå til invitere Trond Mohn på Storm-kamp i Tromsøhallen.

– Det kommer vi garantert til å gjøre. Vi må bare finne en passende anledning, sier Ørjan Sandvik Hansen.

– Trond er en veldig opptatt mann som har vært mye på reise. Vi får se hva vi får til og om det passer en gang når han er her oppe, sier Kjell Kolbeinsen.

Les mer om

  1. Norsk Tipping
  2. Trond Mohn
  3. Basketball
  4. Tromsø
  5. Frøya
  6. Bergen
  7. Idrett