Jubel og skuffelse i Byåsen etter EM-uttak

Maren Gundersen vraket, Emilie Hegh Arntzen med til EM.

Emilie Hegh Arntzen er tatt ut til EM.
  • Petter Rasmus

— Emilie skal ikke inn og dra lasset, men bidra med sitt når hun får muligheten, sier Thorir Hergeirsson.

I dag tok landslagssjefen ut de fire siste spillerne til EM i Ungarn og Kroatia, og der fant altså islendingen plass til Byåsens Hegh Arntzen.

Les også

Sulland tatt ut i EM-troppen

Maren Gundersen hadde håpet på EM-billett.

— Det skyldes enkelt og greit at hun allerede nå har noen kvaliteter som hun kan bidra med. Hun er en spillende, skuddfarlig bakspiller, med høyde og rekkevidde som også gjør henne aktuell for en jobb i midtforsvaret, sier han.

Utttak for fremtiden

Landslagssjefen mener han har tatt ut det laget som er best egnet til å prestere godt i EM, men har samtidig ønsket å tenke litt på fremtiden. Og det er der Byåsenbacken kommer inn.

— For oss som kjenner til Emilie gjennom yngres landslag, så har vi sett det potensialet og den utviklingen hun har hatt der. I tillegg har hun tatt gode steg i Byåsen denne sesongen. Vi er sikre på at hun er en spiller for fremtiden, sier Hergeirsson.

Sjefen ringte selv

Mens Hegh Arntzen kan juble for EM-billett, fikk Maren Gundersen en helt motsatt beskjed. Foran uttaket av de tolv første EM-spillerne, innrømte Byåsen-streken at hun hadde vært veldig nervøs. Og da Hergeirsson spesifikt nevnte henne på den etterfølgende pressekonferansen, steg nok spenningen ytterligere. Men nå har EM-toget gått for 26-åringen.

— Normalt deler vi trenerteamet på å ta telefonene rundt til spillerne. Men slike beskjeder er det mitt ansvar å gi. Selvsagt ble Maren veldig skuffet, men det er normalt, sier han.

Døra ikke helt lukket

Selv om han vraket Gundersen denne gangen, lukker ikke Hergeirsson døra for godt.

— Maren har hatt en av de bratteste utviklingskurvene i norsk håndball, og vi har henne i bakhånd dersom noe skulle skje med de linjespillerne vi har tatt ut. Jeg minner om at Heidi Løke spilte sitt første mesterskap da hun var 26, så det er ingen umulighet at Maren er en del av en mesterskapstropp en gang i fremtiden, sier han.