Sport

Dette er stjernene Norge må se opp for i kveld

Nora Mørk, se opp! Nederland kommer med en storskytter som jakter toppscorertittelen din.

Estavana Polman og Lois Abbingh er to av spillerne Norge må se opp for i kveldens VM-semifinale i Hamburg.
  • Steffen Stenersen

Norge har passert sin antatt tøffeste motstander i Russland, men semifinalen trenger heller ikke å bli noen dans på roser.

Norge er ansett som store favoritter, men det er likevel noen spillere som Thorir Hergeirsson og hans damer må se opp for fredag kveld.

Den høystflyvende hollenderen i dette mesterskapet har vært Lois Abbingh. 25-åringen spiller til vanlig i Issy Paris, har dunket inn mål dette mesterskapet. før kampen mot Norge er hun på tredjeplass på toppscorerlista, med fem mål opp til vår egen Nora Mørk.

Les også

Har du sett dette under håndball-VM? Her er kortet spillerne bør unngå.

– Alt må være på plass

– Norge er utrolig gode, men det er dagsformen som kommer til å avgjøre hvem som vinner, sier storscoreren, ifølge den hollandske storavisen AD.

Lois Abbingh er kvinnen å stoppe for Norge fredag.

Mot Tsjekkia i kvartfinalen dunket Abbingh inn 14 av Nederlands 30 mål, i en kamp hvor hollenderne slet med å komme opp på toppnivå.

– Det er overraskende at Nederland slipper Tsjekkia inn i kampen igjen, og det er et svakhetstegn, sa TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin etter kampen.

Abbingh snakket før VM om presset Nederland kjenner på etter å ha kommet til finalen i forrige VM og EM.

– Folk sier at «nå har dere vært nummer to to år på rad. Snart må dere jo bli nummer én». Men vi føler ikke at det presset påvirker oss. Vi vet at vi kan spille bra, men alt må være på plass, uttalte Abbingh i et intervju før mesterskapet.

Abbing blir hovedmålet å stoppe for det norske forsvaret, men Nederland har også andre trusler. Yvette Broch står med en scoringsprosent på 83 fra sin linjeposisjon, mens Nycke Groot har banket inn 21 mål.

Les også

Har vært så stabil og god at selv tvillingsøsteren er overrasket

Har med fotball-kjæresten og datteren til VM

Samtidig er Estevana Polman, en av de største stjernene i det hollandske laget, også en å se opp for.

– Norge er en tøff motstander, men det er ikke umulig. Vi tror på det, og en gang må det snu, sier Polman i et intervju med Volkskrant.

Estevana Polman står med 20 mål på 33 skudd så langt i mesterskapet.

Der forteller hun også at et EM med så mange kamper på så kort tid, preger kroppen.

– Noen ganger spør jeg meg selv om jeg klarer å komme meg opp av senga i morgen. Men det går som regel fint, sier Polman.

Polman, som er samboer med den tidligere Tottenham-spilleren Rafael van der Vaart, spiller til daglig i danske Esbjerg.

Les også

Russisk oppvask etter skrekktapet for Norge: «En skam og en katastrofe»

– Spiller Norge som de gjorde mot Russland, så er de helt sikkert best. Men hvem har sagt at de skal få lov til det mot oss? Hvis vi er oppe på vårt beste, er vi virkelig gode, sier Polman til danske JV.

Der forteller hun også at Van der Vaart og datteren Jesslyn er med til Tyskland for å følge de nederlandske håndballkvinnene mot en ny finale.

– Kjæresten min og familien følger meg i tykt og tynt. Det er fantastisk, og heldigivs får jeg noen minutter med datteren min når det passer, forteller Polman til den danske avisen.

Svak keeperstatistikk

En annen nederlandsk yndling er keeper Tess Wester. I dette mesterskapet har hun ikke vært opp mot sitt beste, og med en redningsprosent på 33 er det kun fire keepere som har dårligere statistikk dette mesterskapet.

Tess Wester må opp på et høyere nivå enn tidligere mesterskapet, skal Nederland ha sjans mot Norge.

Det holder ikke når Norge har Katrine Lunde på 45 prosent.

– Norge er verdens beste på kontringer, så keeperne våre må ha en god dag hvis vi skal ha sjanse til å stoppe dem, sier landslagssjef Helle Thomsen.

Norge-Nederland har avkast 17.30. Kampen vises på TV 2.

Les mer om

  1. Håndball