Sport

- Han har en ekstra «killer» i avslutningene

I dag kan Sondre Holst Enger ta VM-gull.

I STORFORM: Sondre Holst Enger var i godt humør og godt slag etter første dag av Arctic Race. Neste dag krasjet han ut av rittet, men nå er han tilbake og er klar for å kjempe om VM-gull.
  • Martin K. Andersen

Klokka 13.00 i dag kaster de norske U23-rytterne seg ut i sin fellesstart i VM.

Foran seg har de ti runder i en 18,2 kilometer lang rundløype. Flere av nordmennene håper at de etter gjennomførte 182 kilometer står igjen med medaljer — helst gull.

Seks norske ryttere er med: Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking, Sondre Holst Enger, Markus Hoelgaard, Sindre Skjøstad Lunke og Kristoffer Skjerping.

  • HER ER DEN KOMPLETTE STARTLISTEN (ekstern lenke)

Alle de seks norske er gode, noen av dem kommer til å bli kjente proffryttere - og et ekstra utropstegn er det ved navnet til Sondre Holst Enger.

Har en ekstra «killer»

20-åringen har markert seg i en rekke ritt allerede. Blant annet med bronse i fjorårets U23-fellesstart i VM. Fra og med i sommer har han også vært proffrytter, som en del av laget til sveitsiske IAM.

Holst Engers trener er Atle Kvålsvoll, som er optimist på vegne av eleven.

— Sondre har en ekstra «killer» når han får los på seier. Han er en ekte mesterskapsrytter, det så vi i fjor, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Som Thor Hushovds trener vet Kvålsvoll selvfølgelig godt hva som skal til for å vinne VM - Hushovd gjorde det på fellesstarten for seniorer i 2010. ## To gode norske spurtere

Og i 2014-VM kan det bli gull for en ny Kvålsvoll-rytter. Men det er også flere av de norske som har tenkt å markere seg. Blant dem Odd Christian Eiking, som i så fall må komme seg løs fra de sterkeste spurterne.

— Vi som lag går for å vinne. Jeg har også personlige ambisjoner om at jeg vil få en mulighet. Vi har ingen utpreget kaptein i laget, men vi har jo to gode spurtere i (journ. anm., Kristoffer) Skjerping og Holst Enger. Vi har også folk som meg, som kan rykke i fra og avgjøre på den måten, sier bergenseren.

Gjennom VMs historie har Norge tatt ett U23-gull i fellesstart. Det var det Kurt-Asle Arvesen som gjorde i 1997. Året etter tok Thor Hushovd U23-gull, men det var på tempo.

Thor Hushovd ble for øvrig i 2010 Norges foreløpig eneste VM-vinner for seniorherrene. Monica Valvik tok gull på kvinnenes fellesstart i 1994. * Viasat Sport sender hele rittet direkte, med sendestart 12.50. Forventet målgang er i 17-18-tiden.

Les også

  1. Ekspertene tror ikke på de norske VM-rytterne

  2. Stortalentet får VM på hjemmebane: - Det store målet

  3. Norsk sykkeltalent følges tett av flere profflag