Tour de France-sjefen vil ikke forhindre Riis-comeback

Mens verdens største sykkellag og beste ryttere kjemper om etappeseire og trøyer i Tour de France, arbeider Bjarne Riis med et comeback i sykkelsporten.

Danske Bjarne Riis vil gjøre comeback i sykkelsporten.

Dansken vil stable et sykkellag på beina og igjen være en del av sporten, som han forlot i 2015 etter at han fikk sparken i Tinkoff.

I sykkelmiljøet er meningene delte, etter at Riis i en stor dansk dopingrapport innrømmet å ha hatt kjennskap til dopingaktivitet i hans daværende lag Team CSC tidlig på 2000-tallet.

LES OGSÅ:

Les også

Derfor vinner ingen nordmenn Tour de France

Les også

Omstridt prins vil pumpe penger inn i sykkelsporten

Men noen av sportens mest innflytelsesrike menn vil ikke stille seg i veien for et Riis-comeback. Deriblant Tour de France-direktør Christian Prudhomme. Selv om han mener at Riis i sin tid «tråkket på den gule trøya».

— Man kan ikke konstant leve i fortiden. Det er folk som har gjort tabber, men dersom de angrer og ikke finner på å gjøre det igjen, har jeg ikke noe problem med det. Man skal bare være helt sikker på det, sier Prudhomme til Jyllands-Posten.

Brian Cookson, president for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), deler franskmannens holdning. Han viser til at Riis aldri ble dømt.

— Hvor gjerne jeg enn vil stopp enkelte personer, og jeg tenker ikke spesielt på Bjarne Riis, så skal jeg overholde de internasjonale reglene, sier Cookson til avisen.

Riis vant Tour de France i 1996, men innrømmet senere at han var dopet.

Deretter offentliggjorde Tour de France-arrangøren at Riis hadde mistet seieren. (©NTB)