Sport

Vurderer å endre EM-oppkjøringen

Etter en skuffende tid på Bisletts drømmemil, åpner Henrik Ingebrigtsen for å løpe flere konkurranser enn planlagt. Hvis ikke kan OL glippe.

Filip og Henrik Ingebrigtsen løp den engelske drømmemilen under Bislett Games. Det ble en liten nedtur for brødrene.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

— Ja, vi må se på det nå. Jeg har fortsatt ikke klart det norske kravet, men jeg føler at jeg har tiden inne. Kroppen kjennes egentlig ganske bra. Vi får se om vi klarer å presse inn noen flere konkurranser, sier Henrik Ingebrigtsen etter å ha løpt inn til 7. plass på Bisletts drømmemil.

Tiden 3.53.19 var et stykke bak hans egen norske rekord på distansen, og nå begynner det å haste med tanke på å klare OL-kravet. Planen var opprinnelig å ligge i høyden i St. Moritz fram til EM i Amsterdam i juli. Som regjerende sølvvinner på 1500-meteren er Henrik Ingebrigtsen et soleklart medaljehåp der. Problemet er bare at tidene i mesterskap som regel ikke er de beste.

— Jeg kommer nok ikke til å ta OL-kravet der. Da blir jeg overrasket. Som regel er det lureløp i mesterskapene. Så nå må vi tenke oss litt om, sier Ingebrigtsen.

Les også

  1. Grøvdal slo 38 år gammel Waitz-rekord

  2. Brøt løftet til friidrettsfansen: 22 hundredeler unna OL-kravet

— Ikke optimale løp

Han har løpt under det offisielle OL-kravet på 1500 meter, men mangler fortsatt noen tideler på den særnorske noteringen som Olympiatoppen har satt. Den er på 3.35,50. — Dessverre har ikke løpene jeg har løpt i år vært optimale for meg. Også denne gangen ble det for mye tull. Jeg måtte kjempe for posisjonen og holdt på å tryne da det gjensto 600 meter. Ingen i feltet ønsket å dra, og da ble tempoet for lavt, forklarer han.

Asbel Kiprop vant i ensom majestet på 3.51,48. Han løp store deler av de 1609 meterne alene i front – mens resten halset flere titalls meter bak.

Mersmak for Filip

Heller ikke Filip Ingebrigtsen hadde den virkelig gode følelsen etter debuten blant de store guttene på Bislett. Han markerte seg riktignok underveis i løpet og klokket til slutt inn på 3.55.02. — Jeg ble for ivrig og gikk i front for tidlig. Det ble litt langt til mål, forklarer 23-åringen.

— Men det var deilig å løpe her. Å konkurrere mot de beste er inspirerende, sier han.

  • Yngstebror Jakob Ingebrigtsen (15) skuffet ikke : - Nå vil jeg snart løpe med brødrene mine!

Les mer om

  1. Friidrett