Sport

Isinbajeva holder liv i OL-håpet

Russlands stavdronning Jelena Isinbajeva (34) nekter å gi opp håpet om å avslutte karrieren med sin siste konkurranse i Rio-OL.

Jelena Isinbajeva har ikke gitt opp OL-håpet.

34-åringen med OL-gull i både Aten (2004) og Beijing (2008) satte årsbeste i verden med 4,90 i det russiske mesterskapet i friidrett tirsdag.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Russerne gir ikke opp kampen for OL-deltagelse

  2. Coe om russerne: De har gjort mye, men de har ikke gjort nok

  3. I dag kommer dommen: Russlands stjerner kan bli utestengt fra OL

  4. Dopingavslørt russer: - Hvorfor kan ikke idrettsutøvere dope seg?

I år har hun ikke konkurrert utenlands fordi Russland har vært utestengt fra alle konkurranser på grunn av dopinghistorikken.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og Den internasjonale olympiske komité (IOC) har også bestemt at russiske friidrettsutøvere ikke får konkurrere under Rio-OL i august.

Med visse unntak.

Hvis ikke Jelena Isinbajeva slipper igjennom nåløyet, var tirsdagens konkurranse hennes siste.

— Jeg har ikke helt gitt opp. Dypt der nede finnes det håp. Det er ikke lagt helt dødt. Vi må fortsette kampen for å konkurrere i OL. Hvis jeg vinner saken min i Idrettens Voldgiftsrett (CAS), kan det gå. Og det aller viktigste. Alle russere som vinner sine saker i CAS, kan konkurrere under det russiske flagget, sa Isinbajeva etter konkurransen i Tsjeboksary.

— I går var jeg desperat, men i dag er jeg mer optimistisk.

IOC-sjef Thomas Bach sa tirsdag at noen få russiske friidrettsutøvere kunne komme til start i Rio om de oppfylte enkelte krav, og at de samtidig kunne bevise at de ikke hadde vært en del av det russiske friidrettssystemet i den senere tid.

— Dette kan bety at jeg får muligheten til å avslutte karrieren i Rio-OL, sa stavkjempen. (©NTB)

Les mer om

  1. Friidrett