Ustabile Fyllingen tapte igjen

— Slipper man seg ned noen får prosent i denne ligaen, så kan man tape mot hvem som helst, sier Tore André Lunde.

MÅTTE KJEMPE: Fyllingens Tore André Lunde.

Man kan sikkert si mye om årets Fyllingen-sesong, men forutsigbar har den i alle fall ikke vært. De gulkledde fra Dalen har svingt fra de helt store prestasjonene til de nokså svake. Senest illustrert av stortapet mot Elverum forrige uke.

Svingningene var også synlige mot Bækkelaget i Framohallen søndag. Etter å ha åpnet forrykende de første ti minuttene, mistet Fyllingen grepet om kampen – og ble til slutt hengende etter i store deler av kampen.

Bækkelaget vant til slutt 27-25, etter å ha ledet med langt større sifre de siste ti minuttene.

Les også

Overlegen seier til FyllingenBergen i europacupen

Jevn serie

— Det var jevnt over for dårlig. Bækkelaget var dessverre et lite hakk bedre enn oss i alle spillets faser, oppsummerer Tore André Lunde, som ble Fyllingens toppscorer med sine ni nettkjenninger.

Han mener at laget ikke presterte opp mot maks av det de kan, noe som i årets serie virker å være ganske avgjørende.

— Serien er så enkel at alle lag er jevngode. Man må være på topp hele tiden. Slipper man seg ned noen få prosent, så blir alt jevnt. Da kan vi tape mot hvem som helst, sier Lunde.

Det er trener Vidar Gjesdal også klar over. Han erkjenner at prestasjonene har vært for ustabile hittil denne sesongen, og at å finne et jevnt nivå er blant de tingene som står høyest på agendaen.

— Det er vanskelig å si hvorfor vi svinger så mye. Vi er i alle fall ikke alene om å gjøre det i år, I denne ligaen spiller det nesten ingen rolle om vi møter lag nummer én eller lag nummer ti, sier Gjesdal.

Sykdomstrøbbel

Han var selvsagt skuffet etter tapet. Særlig fordi det så ut som gjestene var det laget som ville mest i Fyllingens egen hall.

— Der vi i tre av ti situasjoner ikke var villige til å ofre det som skal til, så gjorde de det hver eneste gang. Det tror jeg var forskjellen, sier Gjesdal, som tror spillerne var slitne.

— Vi startet kampen veldig bra. De første ti minuttene var vi skikkelig gode. Så virket det som om vi ble litt slitne. De orket mer enn oss, og var tøffere i duellspillet gjennom hele kampen, sier Gjesdal.

Det har kanskje sin naturlige forklaring. I en allerede skadeutsatt tropp, har Fyllingen hatt flere spillere ute med sykdom den siste uken. Oppladningen til kampen har dermed vært langt fra optimal.

— Det bør ikke være noen unnskyldning. Bækkelaget sto med det samme laget nesten hele kampen, de også, sier treneren.

Han ser nå frem til å få en uke å hente seg inn på.

— Vi skal sørge for at vi får en god treningsuke nå, det trenger vi. Det var en dårlig uke sist, og før det har vi hatt et tett kampprogram.