Nordhaug om lagledelsen: - De hører ikke på meg

Mye skal gå galt om ikke Steven Kruijswijk – Nordhaugs lagkompis i Belkin – kan juble for Arctic Race-seier på podiet i Tromsø søndag.

Lars Petter Nordhaug var frustrert etter målgang på lørdagens etappe.
  • Kjetil Flygind

— Jeg slet veldig i dag. Jeg har hatt vondt i et kne i et par dager, men har ikke villet si noe. Men i dag kjente jeg det ganske bra, det var vondt. Det hemmet meg ganske mye. Også er jeg sliten etter Polen rundt. Jeg trenger hvile. Restitusjonen har vært elendig, sa Nordhaug til Aftenposten etter målgang på Kvænangsfjellet lørdag.

- Ikke gøy

I naturskjønne omgivelser måtte Nordhaug innse at kampen om sammenlagtseieren nå trolig er over. For da Katjusjas Simon Spilak og nevnte Kruijswijk rykket, hadde Nordhaug mer enn nok med å følge feltet, og han satt bakerst i gruppen som kom i mål 15 sekunder etter etappevinner Spilak og Kruijswijk. Trolig blir det massespurt i Tromsø søndag, noe som passer ledende Kruiswijk ypperlig.

— Det var ikke noe å gøy når man skjønner at det ikke går. Men det er ikke noe jeg kunne ha gjort annerledes. Hva som skjer i morgen er vanskelig å si. Det ligger an til en spurt. Uansett er jeg glad jeg fikk etappeseieren på Nordkapp, sier Nordhaug.

Les også

Lagkompis tok trøyen fra Nordhaug

Nordhaug forlater Belkin etter denne sesongen, og rittprogrammet laget har satt ham på minner mer om rovdrift enn toppidrett. 32 sykkelløp på 41 dager begynner å sette sine spor.— Jeg er bekymret for Spania rundt med tanke på kneet mitt. Programmet er veldig tøft, og det merkes på kroppen. Det er ikke så lett å si fra seg noen løp. Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke ønsker å kjøre Spania rundt, men det må jeg. Jeg kunne heller tenke meg å kjøre endagsritt i Canada. Jeg er en endagsrytter, jeg er best på harde endagsritt, og ikke så bra på etapperitt. Men jeg vet ikke hvorfor laget ikke hører på meg.

Ikke overrasket

Johan Kaggestad er ikke overrasket over at Nordhaug kjøres så hardt.

— Dette er ikke uvanlig når situasjonen er som den er, men det er litt kritisk for Lars Petter. Gutten er frustrert, det har han vært i hele år, og det preger ham. Han blir nærmest kjørt i senk av laget sitt fordi han har fått seg et nytt lag for neste år. Og nederlendere (Belkin er et nederlandsk lag, red.anm.) er beinharde. De mangler litt den forståelsen for at det er et menneske som skal prestere. Det programmet de har satt Lars Petter på har ikke noe med å skape toppform, det handler om å fylle ut et lag og tvinge folk til å yte så mye de kan. Skal man lykkes må det være harmoni mellom konkurranse, hvile og trening. Det har ikke Lars Petter mulighet til å få, sier Kaggestad til Aftenposten.