Sport

Svenskevitsen som ble verd 5,5 mill.

I 2010 byttet Fredrik Solberg bort en vedmaskin verd 25.000 kroner. Han fikk B.B.S. Sugarlight tilbake.

JUBEL FOR EVENTYRHESTEN: Kretsen rundt B.B.S Sugarlight sparte ikke på jubelen i etterkant av seieren i Oslo Grand Prix. Og ingen skal være i tvil om hvor hesten hører hjemme... Foto: Eirik Stenhaug/Equus

 • Arne Hole

BJERKE (Aftenposten.no): Vi vet ikke hva Per Bergman fra Karlskoga tenkte i går. Han var mannen som trengte vedmaskinen. I går økte verdien på den til 5,5 millioner.

Det går ikke så bra for Fredrikstad i fotball, men den mest kjente på fire ben er i ferd å få status som en av plankebyens største helter gjennom alle tider. Hesten som ble solgt fordi den så ut som "en tynn, travende spurv" har nå løpt inn 5,5 millioner.

– Nå har jeg det helt fantastisk. Dette kan ikke bli bedre. Nå blir det fest i Fredrikstad, jublet trener og deleier Fredrik Solberg etter løpet. Det var han som kjøpte hesten. Siden kom Gunnar "Murær'n" Karlsen (58 prosent) og Knut Grønlie (18 prosent inn som medeiere). En fjerde eier døde av kreft i vinter og fikk ikke oppleve suksessen på Bjerke i går, der folk trampeklappet for den første norske seieren siden Steinlager vant i 2005. Også kusken Peter Untersteiner smilte bredt etter triumfen.

– Dette føles helt herlig. Det er så små marginer i slike løp, som avgjør om man blir nummer én eller fem, sa mannen som ikke har hatt en dags fravær fra travbanen på 44 år!

Les også

B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix

"Kællanes" festaften

– Jeg har gått på travbanen i 50 år og bare tapt. Dette er jo helt utrolig. Jeg fikk en god følelse da Sugarlight tok teten ganske tidlig, men jammen kom ikke Oasis BI sterkt på slutten, sier "Murær'n".

– Jeg kjøpte meg inn uten å ha sett Sugarlight. Men ingen kan se på en åring om den kommer til å bli god. Men da jeg kjørte hesten som 2-åring, kjente jeg at det var drag i'n, forteller "Murær'n". Likevel var Sugarlight i mange år bare en vanlig hest som løp Lunsjtravet. Så kom omslaget – og det får Untersteiner mye av æren for. Han tok av bakskoene og satte på draskylapper da hesten var nærmere Gilde enn Oslo Grand Prix.

– Tenk at vi gamle "kællane" skulle få oppleve dette, skratter Grønlie, som fikk jobben med å passe på den store pokalen. Han gikk rundt med mikrofon fra Fredriksstad Blad, og ifølge avlyttingen skulle pokalen utpå kvelden fylles med poteter videreforedlet av Løiten.

En av verdens beste

For norsk travsport ble ettermiddagen ekstra stor ettersom 5-åringen Papagayo fra Ramnes i Vestfold tok tredjeplassen. Etter at Sugarlight og Oasis hadde forsynt seg med henholdsvis 1,5 millioner og 750.000 for de to første plassene, var det fortsatt igjen 375.000 til eierne Papagayo-eierne Tom Andersen og Claes Sjölin.

– Sugerlight er en fantastisk historie. At et hest plutselig kan dra frem et ekstra gir. Og den ser heller ikke så spesiell ut. Dette gir håp til alle som driver med hest. Man skal aldri gi opp. Og det er "jättekul" at Norge har fått frem en av verdens beste hester, sier Aftonbladets travekspert de siste 16 årene, Micke Nybrink.

Men hoppene – og de som liker avlspenger – har lite å glede seg til i fremtiden.

B.B.S. Sugerlight er kastrert.

 1. Les også

  Norsk travkusk blåste rødt på Bjerke

 2. Les også

  Nordmann vant 3,7 millioner i galoppløp

 3. Les også

  Det norske travfenomenet Lannem Silje slo verdenseliten i Stockholm

Relevante artikler

 1. SPORT

  B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix

 2. SPORT

  VM og millionpremie frister B.B.S Sugarlight

 3. SPORT

  Denne travstjernen er «bråkjekk som Northug og har utstrålingen til Johaug»

 4. SPORT

  Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

 5. SPORT

  Ikke rart hesten ler av denne historien

 6. SPORT

  Norsk travnedtur i København