Sport

Lørenskog kjemper videre i poengtrekksaken

Lørenskog IK er optimist etter å ha fått støtte av NIFs lovutvalg. Ishockeyklubben håper å få opphevet straffen på 20 minuspoeng.

Lørenskog IK.
  • NTB

Før sesongen ble LIK ilagt en bot på 30.000 kroner og et trekk på 20 poeng av styret i Norges Ishockeyforbund (NIHF). Årsaken var for sen levering av klubblisenssøknaden.

Hockeyforbundet avviste Lørenskogs anke av avgjørelsen, og dermed valgte klubben til slutt å sende saken inn til lovutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF).

I en pressemelding skriver Lørenskog at klubben opplever støtte i lovutvalget og vil ta saken videre:

— Den mest sentrale uttalelsen fra lovutvalget er etter Lørenskog Ishockey elites oppfatning denne: «Lovmessigheten av slike bestemmelser må vurderes etter en konkret helhetsvurdering, der blant annet praksis, hensynet til forutberegnelighet og regelverkets tilgjengelighet vil stå sentralt».¨

Vilkårlig straff?

LIK viser til bestemmelsen de mener er relevant fra NIHFs klubblisensreglement. Der står det ingenting om at en klubb skal ilegges poengstraff ved forsinket levering av lisenssøknad.

«Det finnes ingen tidligere praksis på å ilegge poengstraff ved for sent innsendte dokumenter, her er det ingen forutsigbarhet, og vedtaket er truffet på vilkårlighet. Vedtaket til forbundsstyret er etter vår oppfatning som vi hele tiden har hevdet ugyldig», sier Lørenskogs advokat Erik Flågan.

Lørenskog har sendt et brev til NIHF der klubben ber forbundsstyret om å gi tilbake de 20 poengene eller at det settes en voldgift dersom det er ønskelig. Klubbens presiserer at den ønsker å løse saken i minnelighet.

Ikke første gang

Det var i slutten av mai at NIHF besluttet å ilegge Lørenskog bot og poengtrekk. Klubben leverte lisenssøknaden nesten tre måneder for sent. Også i 2012 leverte den søknaden for sent og ble bøtelagt.

— Jeg vil vel ikke vinkle det slik at vi ville statuere et eksempel, men nå må de finne seg i at vi reagerer på den måten vi gjør. Historikken taler vel ikke til deres fordel heller, sa visepresident Morten Lillehagen I NIHF til NTB den gangen.

Les også

  1. Storhamar slipper poengtrekk

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK