Sport

Vurderer å gi seg etter 35 år

Ivar Bakken (67) har trent samme lag siden 1979. Nå tenker han på å trappe ned.

Ivar Bakkens Nyborg spiller toppkamp mot Førde i Stemmemyrshallen klokken 13 lørdag. Sunnfjordingene leder serien ett poeng foran Nyborg, som har én kamp mindre spilt.
  • Kim Bøyum

– Ivar Bakken, lørdag møter dere Førde til toppkamp. Blir man nervøs før slike oppgjør når man har vært Nyborg-trener i 35 år (frem til 1990 het klubben Ulriken, red.anm.)?

– Jeg må tilstå at jeg ikke blir så nervøs. Og det er ingen forskjell om vi skal møte Førde eller et lag lenger nede på tabellen.

– Vi snakket sammen etter en kamp for en stund siden, da sa du at du vurderer å gi deg som hovedtrener etter sesongen. Gjør du det fremdeles?

– Ja, det gjør jeg. Fordi jeg føler at jeg fysisk ikke holder så godt som jeg skulle ha gjort. På grunn av en skulder som krangler en del kan jeg for eksempel ikke gå inn i øvelser på trening og smashe baller slik jeg ellers ville. Det er en av grunnene til at jeg kanskje trapper ned.

– Men dette har du truet med før?

– Jo da, og det var egentlig tanken å gjøre det for ett år siden. Meningen var at assistenttrener Scott Olsen skulle overta, men så sørget han for å bli far for fjerde gang. Dermed ble det slik at jeg fortsatte likevel. Etter sesongen får vi gjøre en vurdering på hva vi gjør videre.

Selv om jeg skulle slutte som hovedtrener, har jeg ikke lyst til å trekke meg helt ut

– Hva har fått deg til å fortsette år etter år?

– Jeg synes jo det er morsomt. Volleyball er en idrett som jeg synes er den beste i verden, da blir det en biting at den ikke er så stor i Norge. Selv om jeg skulle slutte som hovedtrener, har jeg ikke lyst til å trekke meg helt ut, men være med som assistent, statistiker eller speider.

– Du råder over det i særklasse mest meritterte volleyballaget i Norge, men i fjor ble det bare sølv bak Førde. Er det derfor ekstra viktig å vinne serien i år?

– Ja, og hvis vi vil spille europacup, slik vi har gjort de siste årene, er vi nødt til å vinne serien, i og med at vi røk tidlig ut av cupen. Det å spille i Europa er viktig for utviklingen, men selv om vi klarer å kvalifisere oss, er det de som sitter på pengesekken som avgjør om vi får være med. Å delta koster penger og krever mye arbeid.

Jeg ser for meg at lagene vil føle hverandre på tennene i det første settet

– Hvilke spillere har pekt seg ut denne sesongen?

– Kaptein Kåre Morken er på mange måter den som driver laget i kraft av styrken han har som opplegger. Så har vi en veldig solid libero i Yngve Sundfjord. Ellers har styrken vår vært at vi har en stor og solid stall.

– For dem som ikke pleier å gå på volleyballkamp, nevn noen grunner til at de likevel bør komme til Stemmemyrshallen klokken 13 lørdag.

– De vil få en opplevelse der det kan bli mye god volleyball, med ballvekslinger som du ikke tror vil kunne forekomme. Det er to jevngode lag som møtes. Jeg ser for meg at lagene vil føle hverandre på tennene i det første settet, før det ene laget får et overtak som varer kampen ut. Forhåpentlig er det vi som får dette overtaket.

Les mer om

  1. Volleyball