Sport

Overkjørte Angola

Else-Marthe Sørlie Lybekk og de andre norske jentene viste gull-form.

Esle Marthe Sørlie Lybekk og de andre norske jentene overkjører Angola.
 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

Angola — Norge 17-31 De norske håndballjentene tok kommando fra start i dagens kamp mot Angola og scoret åtte mål på de ti første minuttene. Til pause ledet Norge med 6-14 og cruiset til slutt inn til en 17-31 seier. - Isolert sett så er Angola sjanseløse mot oss i dag. Vi har mange spillere som er på et mye høyere nivå enn Angola, sier landslagstrener Marit Breivik til NRK.

Stor fart fremover

Med den tidlige ledelsen kunne sjefen bytte på flere spillere, slik at blant andre Gro Hammerseng og Tonje Larsen fikk hvile bein og armer litt ekstra. - Planen var å få i gang flere spillere i dag, og det synes jeg vi får til utover kampen, sier Breivik. I motsetning til åpningskampen mot Kina så gikk det til tider veldig fort med de norske jentene i dag. Der de sto bom stille på lørdag, var det nå full fres i angrep og flere raske kontringer. - Farten fremover gleder meg. Men vi har fremdeles mer å gå på i etablert angrep, så det skal vi jobbe med fremover, sier landslagstreneren.

Knockout

Keeper Katrine Lunde Haraldsen gikk rett i bakken etter et straffekast etter drøye kvarteret. Den norske keeperen fikk ballen midt i ansiktet og gikk ned for telling. Etter litt behandling kom hun seg på beina igjen, men måtte ha noen minutters hvile på benken. - Det var godt at det ikke var noe langvarig, sier Breivik.

Vi fulgte kampen direkte:

SLUTT: Norge med full kontroll hele kampen. Feier over Angola og vinner enkelt. Har nok en gang fått brukt mange forskjellige spillere og kneet til Gro Hammerseng har fått hvile. 50 min: Norge kommer cruiser inn til seier her. Har stålkontroll på de afrikanske jentene og leder nå med tretten mål. 13-26 i favør av de Marit Breiviks jenter nå. 40 min: Tre nye norske scoringer samtidig som de holder nullen bakover. Leder med tolv mål nå. 9-21. 35 min: Katja Nyberg har begynt å finne veien til nettmaskene. Har banket inn to mål etter pause. Angola har også fått slippe litt lettere til og stillingen er nå 9-18. PAUSE: Norge åpner kampen veldig sterkt med åtte mål på de ti første minuttene. Så slakket de litt av på tempoet, men har spilt solid i forsvar og til pause leder de norske jentene 14-6. 25 min: Marit Breivik har tatt timeout. Etter det scorer Norge to kjappe mål. Har fått litt fart i kontringene igjen nå. Leder 12-6 nå. 20 min: To utvisninger. Katja Nyberg må ta seg to minutter på benken, det samme må en av Angolas spillere. Men selv om det var større plass på banen i en liten periode, ble det ikke noe målkalas. Også Kristine Lunde har fått seg en smell. Var nede for telling etter å ha fått to strake armer i halsen. Men både hun og søster Katrine er tilbake i spill. Norge leder nå 9-4. 16 min: Knock Out! Keeper Katrine Lunde får et straffekast midt i ansiktet. Får en skikkelig smell og blir liggende. Trenger behandling, og kommer seg omsider på beina. Den norske keeperen trenger likevel en ekstra pust i bakken og inn kommer Grimsbø. 15 min: Har slakket av litt nå, men Norge har også vært én mindre i to minutter etter at Isabel ble utvist. Norge leder nå 9-3. 10 min: Norge har fått skikk på både forsvar og angrep. Har åpnet kampen bunnsolid og har doblet ledelsen. Leder nå med seks mål. 8-2. 5 min: Norge setter i gang kjøret fra start denne gangen. Opp i 4-1-ledelse allerede etter fem minutter. 1 min: Kampen er i gang og Angola går rett i ledelsen. Lybekk utligner for Norge under minuttet senere.

Før kampen:

Klokken 8.00 norsk tid spiller håndballjentene sin andre kamp i OL. Motstander er Angola, som for øvrig var Norges åpningsmotstander i VM i Frankrike i desember. Den gang vant Norge 32-26. Etter det tapet tok afrikanerne fem seire på rad og kom for første gang til en kvartfinale. Det var imidlertid med Marcelina Kiala på laget. Nå er storspilleren gravid og må følge lekene på TV. Men Nair Almeida kan det være verd å følge med. Angola var for øvrig ranket på nest laveste nivå da OL-gruppene ble trukket, mens Norge lå på topp. Brasil og onsdagens motstander, Kasakhstan, var ranket lavest.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Ekspert om at broen er knekt flere steder: – Virker litt underlig

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5