Byåsen-talent har ødelagt korsbåndet for andre gang

Silje Waade ute i minst ett år.

Byåsen-backen skadet kneet på trening tirsdag, og har vært til flere undersøkelser før hun fikk det negative svaret i dag.

— Beskjeden er at korsbåndet er ødelagt, bekrefter Byåsen-trener Claus Mogensen overfor adressa.no.

- Hennes verden faller sammen

Det er andre gang hun har ødelagt korsbåndet. Waade ble operert i det samme kneet sommeren 2011. — Det er trist. Riktig synd for henne. For henne faller verden sammen med en sånn nyhet, så det er forferdelig, sier Mogensen.

Her et foto fra desember 2010 der Silje Waade også var ute med skade.

Juniorlandslagsspilleren skulle spille junior-VM i Kroatia i sommer, men det blir det naturlig nok ikke noe av nå. Hele den kommende sesongen går fløyten etter korsbåndskaden.

Sikker på Waade-retur

Marie Henriksen er blant de få som har maktet å returnere til håndballbanen etter to korsbåndskader. Mogensen tror Silje Waade vil gjøre det samme.

— Det handler mest om motivasjonen, i og med at det er et så langt og krevende løp. Men jeg er overbevist om at Silje kommer tilbake, sier dansken.

Skaden er naturlig nok også svært ubeleilig for Byåsen.

— Vi har ikke rukket å overveie situasjonen ennå, men i skal i hvert fall se på hvilke muligheter vi har på høyrebacken. Silje er en spiller som har levert på meget høyt nivå, så dette er tungt, sier han.