Sport

Vålerenga tapte - Lørenskog i føringen i kampen om NM-finale

To raske scoringer på tampen av 3. periode avgjorde NM-semifinalen mellom Vålerenga og Lørenskog fredag.

SKUFFELSE: Vålerengas keeper Steffen Søberg ser Lørenskog juble etter mål av Stefan Espeland.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

LØRENSKOG — VÅLERENGA 3-1

LØRENSKOG: James Sixsmith ble den store helten for Lørenskog da han avgjorde den tredje semifinalekampen mellom Lørenskog og Vålerenga hjemme i Lørenskog ishall.

Det sto 1-1 etter to perioder. På tampen av 3. periode, da det så ut til å dra seg mot spilleforlengelse, avgjorde hjemmelaget. Først scoret Sixsmith det viktige 2-1-målet alene med Steffen Søberg i gjestenes mål.

Før Alexander Larsson kopierte lagkompisens scoring og la på til 3-1. Dermed er det 2-1 i matcher i fordel romerikslaget.

SJEF: Vålerenga-trener Espen Knutsen under NM-semifinalen.

Og det var en både lettet og glad Sixsmith som som feiret sitt 2-1-mål ved å hoppe opp i glasset foran hjemmefansen og juble.Det var høy temperatur i onsdagens oppgjør på Jordal, og det var på kokepunktet fra start i Lørenskog Ishall fredag.

Under ett minutt var spilt da tidligere Lørenskog-spiller Martin Laumann Ylven pådro seg kampens første utvisning. Til ellevill jubel fra de mest hardbarkede hjemmesupoorterne som har tilholdssted nærmest inni bortelagets utvisningsboks.

Like etter pådro lagkamerat Andreas Frisk seg en tominutter han også, dermed fem mot tre-spill for hjemmelaget. Kenneth Larsens menn la press på gjestene, og avslutningene haglet, men pucken skulle ikke inn bak Steffen Søberg i gjestenes bur.

Les også

Oilers sliter i sluttspillet – gikk på nytt tap mot Storhamar

Det var så og si fullsatt i Lørenskog Ishall en liten time før nedslepp i den tredje semifinalen.

Fra Oslo hadde Klanen og VIF-supporterne tatt turen i ålreit antall, mens hjemmelagets trofaste var på plass til å gi spillerne en oppvarming et NM-sluttspill verdig.

Lørenskog hadde initiativet i 1. periode, men det gjestene som scoret først. I overtall dro Morten Ask til fra blålinjen i overtall. Jeff Jakaitis reddet, men VIFs poengkonge Tobias Lindström satte returen i mål.

Dermed 0-1. Resultatet sto seg til pause. En periode uten de helt store sjansene. En periode med mye frem og tilbake og lite champagnehockey.

Seks minutter ut i midtperioden kom utligningen. Mens Erik Follestad Johansen satt utvist for Espen "Shampo" Knutsens mannskap, la Tony Romano i vei et lekkert håndleddsskudd og 1-1. Rett før hadde Robin Dahlstrøm et skudd i tverrliggeren så deg sang over hele Romerike. Så det lå vel et mål i luften, som det heter.

1-1 etter 40 minutters spill.

3. periode startet med drittslenging mellom Laumann Ylven og Steffen Thoresen mellom de to lags benker.

Og fortsatt ute på isen med høyt tempo og et spill som bølget frem og tilbake.

Det så ut som det skulle bli spilleforlengelse da James Sixsmith ble spilt nydelig fri på offensiv blålinje og kunne trampe opp mot Steffen Søberg i Vålerenga-målet.

Alene med Søberg gjorde han ingen feil og avgjorde den tredje semifinalen.

Dermed leder Lørenskog nå 2-1 i kamper. Neste batalje spilles på Jordal søndag.

I den andre semifinaleserien tok Storhamar en ny sterk borteseier i Stavanger da de slo regjerende norgesmester Oilers 4-2 i DNB Arena.

Neste oppgjør der spilles i Hamar OL-Amfi søndag. Begge lag har vunnet på bortebane og Hamar-laget leder 2-1 i kamper.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb— og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey
  3. Lørenskog IK