Sport

Astana om Fuglsang-etterforskning: Ingen beviser, kun rykter

Den danske syklisten Jakob Fuglsangs lag Astana avviser at de samarbeider med «dopinglegen» Michele Ferrari.

Danske Jakob Fuglsang har vært under etterforskning for forbindelser til «dopinglegen» Michele Ferrari.
 • NTB-Ritzau

– Vi blir ringt opp av danske og norske journalister som åpenbart hadde tilgang til rapporten. De ønsker svar, men ettersom den ikke inneholder hverken fakta eller bevis, men kun beskyldninger og rykter, ønsker vi ikke å svare.

Det sa pressetalsmann i Astana, Sven Jonker, til den belgiske avisen Het Nieuwsblad tidlig mandag.

Ifølge en hemmeligstemplet rapport som VG og de danske mediene Politiken og DR har fått tilgang til, ble Fuglsang i fjor etterforsket av sykkelsportens uavhengige antidopingenhet, CADF, for forbindelser til Ferrari. Rapporten er utarbeidet av et eksternt selskap for CADF.

– Så lenge det ikke er noen fakta, ser vi ingen grunn til å komme med noen offisiell uttalelse, sier Jonker og legger til at Astanas advokater er satt på saken.

Likevel la Astana senere ut følgende melding på hjemmesiden. Der benekter de enhver befatning med Michele Ferrari.

– Vi samarbeider ikke med mistenkelig leger som Michele Ferrari. Rytterne har ingen autorisasjon til å kontakte leger utenfor laget, slik at de kan utføre aktiviteter eller få rådgivning og dietter og annen behandling relatert til prestasjon, heter det i uttalelsen.

Les også

BAKGRUNN: Sykkelstjerne kobles til dopinglege. Kaggestad skeptisk til opplysningene.

Omstridt

Ferrari er utestengt fra all idrett på livstid etter at han ble dømt for å ha hjulpet blant andre Lance Armstrong med hans dopingprogram. Det er derfor også straffbart å bruke Ferrari som rådgiver, trener eller lege.

– Etterretning indikerer at Astana-sykkelrytteren Jakob Fuglsang er underlagt Michele Ferraris dopingprogram, og at lagkameraten Aleksej Lutsenko var til stede under minst ett møte mellom de to i Nice eller Monaco, står det blant annet i rapporten.

Fuglsang er en av Danmarks største idrettsstjerner. Han har vært tilknyttet Astana-laget siden 2013 og har en fyldig merittliste. Han avsluttet fjoråret som nummer tre på verdensrankingen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5