Sport

Suverene Hirscher parkerte Kristoffersen og konkurrentene

Marcel Hirscher sikret seg sammenlagtseieren i storslalåmcupen med seier i Kranjska Gora lørdag.

Henrik Kristoffersen var igjen sjanseløs mot Marcel Hirscher i storslalåm.

Henrik Kristoffersen ble igjen henvist til annenplass.

Storslalåmrennet i Slovenia ble på ny en duell mellom vinterens to giganter i disiplinen, men bak de to beste fulgte det også nordmenn på plass nummer fire og åtte. Leif Kristian Nestvold-Haugen og Rasmus Windingstad imponerte begge stort.

Med Hirscher, Kristoffersen og franske Alexis Pinturault øverst på resultatlista ble det en kopi av seierspallen fra storslalåmrennet i OL nylig. Som i Pyeongchang var Hirscher i helt egen klasse.

Lørdag vant østerrikeren med 1,66 sekunder til sin norske erkerival.

– Forholdene er alltid vanskelige i Kranjska, men dette har alltid vært et av mine favorittsteder. Det føles utrolig å vinne storslalåmkula. Jeg er takknemlig over å klare dette etter skadene jeg har slitt med, sa Hirscher.

Les også

Landsoversikten: Trøndelag beste norske OL-fylke

Windingstads jubeldag

Leif Kristian Nestvold-Haugen tok karrierens så langt eneste pallplass i verdenscupen nettopp i Kranjska Gora for ett år siden. Lørdag var han svært nær å gjenta den prestasjonen.

Nestvold-Haugen var nummer fem etter første omgang og kjørte strålende også i omgang nummer to. Til slutt klatret han én plass og var 27 hundredeler fra en plass på pallen.

Den store norske overraskelsen sto Rasmus Windingstad for. Fra startnummer 36 kjørte Bærum-gutten ned til en uhyre sterk niendeplass etter første omgang, og i finalen kjørte 24-åringen på ny godt og fikk opp grønne tall ved målpassering.

Til slutt ble Windingstad nummer åtte. Det var en kraftig forbedring av 24.-plassen han hadde som karrierebeste i verdenscupen.

Store feil

Ikke mindre enn fem nordmenn kjørte seg til plass i finaleomgangen. Marcus Monsen og Bjørnar Neteland var henholdsvis nummer 23 og 24 etter første omgang, men fikk problemer da den sterke innsatsen skulle følges opp

I annen omgang gjorde Monsen og Neteland en stor feil på nøyaktig samme sted i løypa, og da hjalp det lite at de begge kjørte forrykende på toppen. Til slutt ble den norske duoen henholdsvis nummer 20 og 25.

Storslalåmtraseen i Kranjska Gora var for øvrig svært krevende. Uvanlig mange utøvere kjørte ut i første omgang. Blant dem var Aleksander Aamodt Kilde.

(©NTB)

Les mer om

  1. Aleksander Aamodt Kilde
  2. Henrik Kristoffersen
  3. OL