Sport

Kokslien utmanøvrerte Graabak og sikret kongepokalen

Dobbeltseier i kombinert-NM for Mikko Kokslien.

Mikko Kokslien slo Jørgen Graabak (til høyre) og kunne juble for et nytt NM-gull på Beitostølen søndag. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mikko Kokslien åpnet sesongen på best tenkelige måte. Hjem fra Beitostølen reiste han med to NM-gull.

Kokslien var best på lørdagens fem kilometer og tok helgens første NM-gull da. Søndag fulgte han opp på den dobbelte distansen ved å utmanøvrere Jørgen Graabak i kampen som seieren.

Graabak fulgte også nærmest Kokslien lørdag. Søndag kvittet duoen seg med konkurrentene i den siste bakken, men det var Kokslien som hadde et siste gir på oppløpet.

– Jeg er skikkelig godt fornøyd, og spesielt med måten jeg avgjør begge rennene på. Kroppen kjennes bra, selv om det mangler litt sprut ennå, sa norgesmesteren til NTB etter målgang.

Les også

Fikk nok av utstyrsjaget. NM-renn ble historisk med banebrytende regel.

Drømmestart

– Litt drømmeåpning for din del?

– Det er egentlig det. Det er deilig å starte på denne måten, og nå vet jeg at jeg er i posisjon til å gjøre det bra videre utover vinteren. Den bekreftelsen er god å få, svarte Kokslien. Så sent som forrige helg slet han med feber og mageproblemer og var etter eget utsagn «litt slått ut». Først tirsdag responderte Koksliens kropp slik OL-håpet er vant til.

Kommende helg er det verdenscupåpning i finske Kuusamo. Der håper Kokslien å være enda et hakk bedre.

– Jeg var ganske dårlig forrige helg, så kjenner at jeg trenger å få sveiva kroppen i gang. Det er litt dødt foreløpig. Jeg trenger å bli litt kvikkere, sa Kokslien.

Han tar det samtidig ikke for gitt at kroppen er like god i Finland.

– Jeg har gjort det fryktelig dårlig i Kuusamo tidligere etter å ha gått gode renn her, så det er ikke sikkert det går bra der, smilte den dobbelte norgesmesteren.

Les også

«Ukjent» unggutt herjet med Moan og Graabak

Sølvdobbel for Graabak

Jørgen Graabak innkasserte en ny sølvmedalje søndag, mens Jan Schmid gikk seg inn til bronse.

– Jeg er fornøyd med begge dagen egentlig. Det var deilig å komme i gang, sa Graabak.

Kokslien og Graabak startet rett etter hverandre, om lag 50 sekunder bak 17-åringen Simen Kvarstad, som ledet etter hoppedelen. Unggutten var i ledelsen også før lørdagens renn.

Magnus Moan ble nummer fire søndag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Jørgen Graabak
  3. Mikko Kokslien