Sport

Brækhus’ motstander er i slekt med OL-helt fra Hordaland

Mikaela Laurén har mormor fra Bergen og familiebånd til Kjersti Tysse.

Mikaela Laurén stjal overskriftene da hun kysset Cecilia Brækhus på munnen mandag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
  • NTB

Tro ikke at alle i Norge heier på Cecilia Brækhus i duellen mot svenske Mikaela Laurén.

Når Brækhus lørdag setter VM-titlene på spill, er det faktisk en svensk-norsk motstander som venter i Stokke.

– Min mormor, Marie, kommer fra Bergen, og jeg har veldig mange slektninger fra Os, på Haugalandet og i Drammen. Min tremenning er Kjersti Tysse, som har tatt sølv i OL, stråler Laurén før hun for andre gang går i ringen mot Brækhus.

Kjersti Tysse Plätzer vant OL-sølv både i Sydney i år 2000 og i Beijing i 2008. Hun er bror til Erik Tysse, som også var kappgjenger på internasjonalt toppnivå. Til BT forteller Kjersti Tysse Plätzer at hun følger Lauréns karriere fra avstand.

– Jeg følger jo med på henne, gjennom Facebook og Instagram og sånn, sier den tidligere kappgjengeren.

– Vi kjenner hverandre ikke godt. Mikaela vokste jo opp i Stockholm. Jeg møtte henne en gang da jeg var liten og tilfeldig på en flyplass i Chicago. Så vi har ikke så mye kontakt, men datteren min, Klara, har vært på besøk hos dem, forteller Kjersti Tysse Plätzer.

Med større geografisk nærhet til tremenningens motstander, kan det være spennende å spørre hvem Plätzer håper vinner lørdagens boksekamp:

– Skal jeg være ærlgi er jeg ikke så opptatt av hvem som vinner, det må bli den beste av dem. Sånn er det i idretten, lyder svaret.

Da Laurén og Brækhus møttes i 2010, vant Brækhus på knockout i sjuende runde.

Les også

Billettprisene dumpes før Brækhus-kampen

Ut på tur – aldri sur

41 år gamle Mikaela Laurén kommer til Norge for å få revansj for nederlaget for sju år siden. Hun forteller om et spesielt forhold til landet.

– Også min mors mann er helnorsk. Jeg har mange norske aner. Jeg er absolutt stolt over mine norske slektninger. Jeg elsker å være norsk, sier den svenske bokseren.

– Man blir så glad av nordmenn, ut på tur – aldri sur. Dere har et så positivt språk. Dere høres alltid så glade ut, sier Laurén.

Hun hyller sin høyt elskede bestemor.

– Hun er helnorsk og en stor inspirasjon. Hun har så utrolig positiv energi og er alltid glad. Hun løper rundt og er med på alt mulig. Jeg skulle ønske at hun hadde begynt med boksing som ung, for jeg er sikker på at hun ville blitt verdensmester, sier den kampklare svensken.

– Mange av mine beste boksegener kommer fra min norske bestemor, forteller Sauerland-bokseren som står med 29 seirer og fire tap som proff.

Les også

«Dette kysset er det eneste Brækhus får ut av en totalt verdiløs boksekamp»

Elsker fjordene

Brækhus har aldri gått på et nederlag.

– Det vil bety alt. Jeg vil skrive boksehistorie. Det vil være det største øyeblikket i min idrettskarriere, og jeg har holdt på siden jeg som seksåring begynte med svømming. Det vil være et av de største svenske idrettsøyeblikkene i historien. Jeg har alt å vinne, sier Laurén.

Flere av hennes norsk slektninger er på plass i Stokke lørdag. Det betyr at flere nordmenn i salen faktisk heier på den svenske utfordreren i kampen mot den norske "førstedamen".

– Norge er så utrolig vakkert. Det er verdens vakreste land, alle fjordene og alt, sier Laurén før hun håper å gjøre Brækhus både gul og blå.

(©NTB)

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus