Sport

Komiske Hjelm fikk sin revansje

Joakim Hjelm må regne med å bli en skikkelig YouTube-favoritt etter at han på verst tenkelige måte satte Lillehammers 1-0-scoring i eget nett. Derfor var det deilig for Oilers-backen å være med å snu kampen med en nydelig scoring.

SLO TILBAKE: Joakim Hjelm kom i fokus, både i offensiv og defensiv sone.
  • Lars Fisketjøn

Stavanger Oilers – Lillehammer 6-2. Til syvende og sist hadde Stavanger Oilers få problemer med å slå Lillehammer. Men det så mørkt ut for hjemmelaget to og et halvt minutt ut i midtperioden. Joakim Hjelm sto alene med pucken ute ved vantet like ved mållinjen. Han så ut til å skulle spille pucken til Mats Mostue bak buret. Det trodde tilsynelatende også keeper Henrik Holm som snudde ryggen til. Det han ikke så var at Hjelm fomlet med pucken, og mistet den. Nærmest i sakte film skled pucken inn i buret før verken Hjelm, Holm eller Mostue rakk å reagere.

– Jeg skulle spille til Mostue bak mål, men han forflyttet seg akkurat idet jeg skulle spille pasningen. Jeg forsøkte å trekke pasningen, men da mistet jeg pucken og den skled inn i mål. Det var som å få masse grus i ansiktet, sier Hjelm til Aftenbladet.

Dermed tok Lillehammer ledelsen 1-0 på en scoring som ble kreditert Robin Bergman. Etter å ha sett reprisen på målet flere ganger er det mulig Bergman var framme og dyttet pucken den siste millimeteren over målstreken.

– Det var nok Hjelm sin feil, men jeg skal følge puckbanen mye bedre, så jeg skal ta min del av skylden også, sier keeper Henrik Holm.

Begge de to ungguttene reiste seg imidlertid mesterlig utover i kampen. Holm sto meget bra, og Hjelm kom sterkt tilbake senere.

Det pinlige baklengsmålet så nemlig ut til å tenne Oilers-spillerne. Da de i tillegg fikk sjansen i overtall fem mot tre lot de den ikke gå fra seg. Etter 26 minutter spilte Nick Schaus nydelig på tvers til Juha-Pekka Loikas som dunket pucken i mål fra skrått hold før Lillehammer-keeper Joa Fallon rakk å sideforskyve. Dermed var det balanse i regnskapet, og Oilers-spillerne hadde virkelig fått blod på tann. Etter 31 minutt sendte Petter Røste Fossen laget i ledelsen etter assist av Jean-Michel Daoust og Anders Henriksen, og kun minuttet senere fikk Joakim Hjelm sin deilige revansje.

Selv om lagene spilte fem mot fem minnet det veldig om overtallsspill. Oilers spilte puck i hatt med gjestene, og pucken ble til slutt lagt ut til Joakim Hjelm som på nydelig vis skjøt 3-1 i nettet.

– Jeg lot meg egentlig aldri knekke av selvmålet. I slike situasjoner hjelper det bare å glemme det så fort som mulig, og bare fortsette som før. Men det er klart den 3-1-scoringen hjalp godt på, sier Hjelm etter hans første scoring noen sinne på hjemmeis.

Avgjorde i sisteperioden

Like etter at pausesignalet lød etter 2. periode røk Nick Schaus og Lillehammers Philippe Paquet i tottene på hverandre. Sistnevnte var rasende, og kastet hanskene, men dommerne klarte etter hvert å roe gemyttene. Paquet fikk fem + ti minutters utvisning, mens Schaus fikk to pluss to. Dermed startet begge lag med en mann i manko. I tillegg fikk både Petter Røste Fossen og Jean Michel Daoust to minutter hver etter kun 50 sekunders spill av sisteperiode.

Den lange undertallsperioden utnyttet Lillehammer veldig bra. Matt Case reduserte til 3-2 etter 54 minutters spill, og skapte ny spenning i oppgjøret.

Men Oilers-maskineriet fortsatte å male på. Spillet bølget fram og tilbake i sisteperioden, men til slutt var det to andre lokale unggutter som fikk avgjøre oppgjøret. Etter snaut 49 minutters spill mottok Trettenes en fin pasning fra Juha-Pekka Loikas, og satte pucken sikkert i mål. Drøyt tre minutter før sluttsignalet lød var også Anders Henriksen frampå. Petter Røste Fossen stormet alene gjennom, og forsøkte å finte ut Fallon. Lillehammer-keeperen fikk skøytespissen på pucken, men returen satte Henriksen i tomt mål.

– Det er mitt andre mål i serien, og i tillegg satte jeg to scoringer under Continental cup i Danmark. Jeg er i den såkalte flytsonen nå, og selv om jeg har scoret penere mål enn det jeg scoret i dag, var det veldig deilig, sier Henriksen.

Som om ikke det var nok var Trettenes frampå igjen bare minuttet etterpå. Dermed vant Oilers kontrollert og komfortabelt 6-2. – Jeg synes ting har gått veldig mye bedre i det siste. Selv scorer jeg mer mål, og selv om det er noen lette mål har jeg vært flinkere til å oppsøke de rette situasjonene. Hver gang det kommer et mål bygger du litt på selvtilliten, og det er viktig, sier Trettenes.

Første periode var kjedelig

I sterk kontrast til de to siste periodene var de første 20 minuttene relativt kjedelige. Begge lag som spilte fysisk tøft, men lite underholdende ishockey. Derfor var det langt flere noteringer i utvisningsprotokollen enn i scoringsprotokollen. Kampens første store sjanse kom imidlertid allerede etter 15 sekunder da Mats Mostue skjøt fra blålinjen. Lillehammer-keeper Joa Fallon ga retur, og pucken ble liggende løst like foran målgården. Etter litt klabb og babb fikk Christian Dahl-Andersen kranglet med seg pucken, men han kom skrått på mål, og klarte ikke treffe nettet.

En finurlig episode oppstod etter snaut to minutters spill. En Lillehammer-spiller slo pucken opp i Oilers-sonen, og på vei bak mållinjen. Oilers-keeper Henrik Holm, som fikk en sjelden sjanse hjemme i DNB Arena, var på vei bak mål for å plukke den opp, da pucken traff dommeren, og endret retning. Det gikk et gisp gjennom publikum, men pucken gikk på motsatt side av buret, og utenfor.

Perioden for øvrig var ikke noe for minnebøkene. Begge lag hadde sine muligheter i overtall, bortelaget spilte sågar et drøyt minutt med fem utespillere mot Oilers sine tre, men det ga aldri tellende resultat. Oilers manglet både tempo og presisjon i sitt overtallsspill, og selv om det ble løsnet noen harde skudd fra backene ved blålinjen var det aldri nok folk foran buret til å styre pucken i mål eller plukke opp returene fra Fallon.

Dermed ebbet perioden ut med 0-0. Skuddstatistikk de første 20 minuttene var 11-10 til Oilers.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers