Sport

19-åring slo Wozniacki ut av Roland Garros

Den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki gikk glipp av semifinaleplassen i Roland-Garros etter å ha tapt 6-4, 2-6, 2-6 mot Jelena Ostapenko.

Danske Caroline Wozniacki er ute av årets Roland-Garros etter å ha tapt for Jelena Ostapenko i en kamp preget av mye regn og vind.

Oppgjøret ble av det lange slaget ettersom det flere ganger måtte avbrytes på grunn av regn.

Nederlaget betyr at Wozniacki fortsatt ikke har slått 19-årige Ostapenko. Latvieren har slått Wozniacki fire ganger det siste året.

Første sett så ut til å bli en kort omgang ettersom Wozniacki gikk opp til 5–0 etter at Ostapenko gjorde flere feil da hennes vinnerslag ofte ble tatt av vinden på anlegget i Frankrike.

Begge de to spillerne måtte flere ganger stoppe opp og vente før de skulle serve fordi de fikk grusen blåst opp i ansiktet. Ostapenko maktet å hente opp 0–4 til 4–5 men deretter avgjorde Wozniacki.

Sluttfasen av første sett beviste imidlertid at Ostapenko var på vei inn i kampen og 19-åringen var sterkest i de to påfølgende settene og vant 6–2, 6–2.

– Hun var bedre enn meg, det må jeg respektere. Hennes slag var vanskelige å lese så jeg følte meg aldri for alvor komfortabel på banen, sa Wozniacki ifølge Ritzau etter kampen og la til.

– Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd når jeg ikke går hele veien til finalen, men generelt synes jeg at jeg i Roland-Garros har spilt noe god tennis som jeg kan være stolt av.

(NTB)

Les mer om

  1. Tennis