Sport

Ulriksen vant maraton-thriller: – Dette betyr mest

Kristian Ulriksen klarte aldri å kvitte seg med Lasse Aleksander Finstad. Inntil det gjensto 100 meter.

Kristian Ulriksen vant halvmaraton under Mørketidsløpet. Foto: Daniel Lilleeng.

 • Magnus Joki Arild
  iTromsø

Halvmaraton-klassen under Mørketidsløpet i ettermiddag ble en thriller av de sjeldne. Militærmannen Lasse Aleksander Finstad fulgte Tromsø Løpeklubbs store håp – Kristian Ulriksen – som en skygge gjennom de 21 kilometerne i vinterlige Tromsø.

Ulriksen dro hele løpet, men i Storgata prøvde Finstad seg. Ulriksen svarte umiddelbart og rykket konkurrenten på de siste meterne og kunne til slutt – totalt utslitt – juble.

– Jeg visste at han (Finstad) var bra, men han var irriterende vanskelig å kvitte seg med. På Kvaløyvegen begynte jeg å bekymre meg for utfallet. Men det var deilig å ta det hjem til slutt. Det betyr mest.

Les også

 1. Tobarnsmamma (35) gikk til topps: – En utrolig herlig følelse

 2. Lomås forsvarte fjorårsseieren – nå skal han klare den magiske 30-grensa

 3. Suverene Jesper (15) jakter junior-NM-krav

Solid tid

Ulriksen kom i mål på tiden 1.14.24 – som faktisk er minuttet svakere enn hva han evnet i 2013.

Forholdene på vinteren varierer imidlertid stort. I dag var det flott vintervær med rikelig med nysnø på bakken.

– Det var dette jeg hadde i dag. Kanskje jeg løp litt for hardt i starten. Det kan tenkes. Uansett er det seier som betyr noe, fastslår han.

Satser mot Berlin

30-åringen som de siste årene har tatt store steg som maratonløper, hadde 4. beste maratontid i Norge i fjor – med tiden 2.22.30.

Den europeiske rekordholder Sondre Nordstad Moen, er i en egen klasse med 2.05.48. Rekordløpet kom etter et lengre treningsopphold i Kenya.

– Du har ikke vurdert en tur til Afrika for å ta nye steg?

– Hadde jeg vært bedre, skulle jeg gjort det. Jeg føler ikke at jeg er god nok til å gjøre noe sånt. Man skulle gjerne turt å gjøre flere sånne ting når man er ung, sier Kristian Ulriksen.

Lørdag ettermiddag var han i alle fall var god til å vinne halvmaraton under Mørketidsløpet.

Eirik Haugsnes ble nummer tre.

Aders vant dameklassen

I dameklassen under halvmaraton var det Ulriksens lagvennine - Hilde Aders - som igjen viste hvor sterk hun er. På tiden 1:23:47 slo hun Kathrine Kvernmo med over tre minutter.

-.Jeg er veldig fornøyd. Jeg klarte å disponere løpet godt og holdt jevn fart gjennom hele løypa, sier Aders - som løp på omtrent samme tid i fjor under enklere forhold.

Sammen med Kvernmo, Yngvild Kaspersen og resten av Tromsø Løpeklubb - forberederer hun seg allerede nå mot sesongens store mål: Berlin Maraton.

– Vi er mange i Tromsø Løpeklubb som skal springe maraton i Berlin i september, så vi trener mot et felles mål. Det betyr at det blir mange slike lørdager framover. Jeg tror vi kan bygge noe veldig bra sammen.

Vant halvmaraton: Hilde Aders. Foto: DANIEL LILLEENG

Les mer om

 1. Løping
 2. Tromsø
 3. Kenya
 4. Sondre Nordstad Moen
 5. Afrika