Skal spille med Tiger Woods

Henrik Bjørnstad mener han har bedre sjanser for å lykkes i det gjeve golfselskapet denne gangen.

Henrik Bjørnstad er klar for PGA-touren neste sesong. Her er han i aksjon under Nationwide Tour i Florida sist uke.

–Jeg kan vel tillate meg å si at jeg er på PGA-touren. Har ikke tillatt meg å glede meg før nå, sier Henrik Bjørnstad til Aftenposten.

Med en 38. plass i den nest siste turneringen på Nationwide Tour innkasserte han noen få dollar og trygget plasseringen på sammenlagtlisten.

–Uansett om alt skulle gå mot meg i den siste turneringen, vil jeg ikke havne utenfor de 25 beste som får PGA-kortet.

Bedre rustet.

Neste sesong er altså Bjørnstad tilbake sammen med Tiger Woods, Phil Mickelson og de andre kanonene. 30-åringen tror muligheten for å lykkes er bedre denne gangen enn i 2006 da han debuterte, men røk ut igjen den samme sesongen.

–Jeg føler at jeg er en bedre golfspiller nå en den gang. I tillegg er jeg vel blitt mer moden.

–Ja, til og med blitt pappa?

–Ja, det er mye som kan spille inn. Jeg føler at alt fungerer fint.

–Som birdiekongen på Nationwide er vel mulighetene gode for å lykkes på PGA?

–Å, er jeg det? Det var jeg ikke klar over. Ja, det er jo en morsom liste å toppe, sier nærspilleksperten, som har notert hele 351 birdier på 93 runder. Ingen har flere, men det skyldes også delvis at det er få som har spilt flere turneringer enn ham, men statistikk kan man jo bruke som man vil...

Griper sjansen.

Bjørnstad har spilt 13 av de 14 siste turneringene, og han har tenkt å være like grådig neste sesong.

–Det første målet for dem som kommer på PGA-touren er å beholde kortet. Derfor tenker jeg å stille opp på alt jeg får sjansen til neste år. Jeg har kjørt en stund på reservetanken etter det kjøret jeg har hatt i år, men taktikken har jo vært vellykket.

–Noe guts igjen til sesongavslutningen?

–Ja, jeg gleder meg til finalen. Der er det også færre spillere med, så rundene kommer til å gå kjappere, sier Bjørnstad før Tour Championship at Daniel Island i South Carolina. Der er det én million dollar i premiepotten – mest på Nationwide i år, men småpenger sammenlignet med det han skal spille om neste sesong.

Bjørnstad har virkelig vært «handelsreisende» denne sesongen. Han har spilt 25 av de 28 turneringen som har vært arrangert.

–Det har fungert fint. Spillelysten har vært stor, og jeg har hatt mer glede enn før ved å dra til turneringene. Jeg har også trent bedre hjemme mellom slagene, forteller Drøbak-gutten på telefon fra USA.

Etter avslutningen kommer Bjørnstad og familien hjem til fruens foreldre på Jessheim der de blir til 27. november. Da går ferden tilbake til Florida og oppkjøring til verdens mest lukrative golftour.

Se opp, Tiger!