Sport

Wallberg har våknet fra koma

— Det første hun ville prate om var kampen.

BRUTALT: Den svenske bokseren Frida Wallberg tas hånd om etter at hun ble slått ut i kampen mot australske Diana Prazak om WBC-tittelen i superfjærvekt i Stockholm fredag kveld. Wallberg ble etter kampen brakt til sykehus, der det ble konstatert at hun hadde pådratt seg hjerneblødning.

Den svenske bokseren Frida Wallberg har våknet fra koma. Kjæresten Robert Stridsberg sier hun etter omstendighetene føler seg bra.

Hun ble slått knockout av australske Diana Prazak i en VM-tittelkamp i Stockholm fredag kveld. Etter å ha blitt slått i kanvasen to ganger, segnet den svenske bokseren sammen i ringhjørnet sitt.

Hun fikk umiddelbart tilførsel av oksygen og ble sendt til sykehus på båre. Der ble det konstatert at hun hadde pådratt seg en hjerneblødning. Hun ble operert natt til lørdag og har til søndag morgen ligget i kunstig koma for å få mest mulig hvile.

– Da hun våknet var hun selvsagt trøtt og litt forvirret. Det første hun ville prate om var kampen på fredag, forteller Stridsberg til det svenske nyhetsbyrået TT.

Wallberg var en mulig kommende motstander for Cecilia Brækhus, men etter den stygge smellen den svenske jenta gikk på fredag kveld, tyder alt på at boksekarrieren hennes er over.

I profesjonell boksing i Sverige følger man de internasjonale amatørreglene, og de sier at en bokser som har vært utsatt for hjerneblødning ikke får lov til å gå i ringen igjen.

(©NTB)

 1. Les også

  Ferdig som bokser

 2. Les også

  Legene fikk kontakt med Wallberg

 3. Les også

  Nå skal legene forsøke å vekke henne

 4. Les også

  Potensiell Bræhkus-motstander i respirator

 5. Les også

  Brækhus til Nordkapp for å hedre vennen

Les mer om

 1. Boksing

Relevante artikler

 1. SPORT

  Legene fikk kontakt med Wallberg

 2. SPORT

  Nå skal legene forsøke å vekke henne

 3. SPORT

  Ferdig som bokser

 4. SPORT

  Potensiell Bræhkus-motstander i respirator

 5. SPORT

  Film kan gi svar på Wallberg-skaden

 6. SPORT

  Bokseren som pådro Wallberg hjerneblødning ble truet med juling