Kygo prøvde å ta gull i Rio

For de norske idrettsutøverne ble det fire bronsemedaljer. For Kygo kan det bli gull å ha fått vist seg frem i avslutningsseremonien på mektige Maracana for anslagsvis 750 millioner TV-seere.

Kygo spilte på avslutningsseremonien sammen med sangeren Julia Michaels.

RIO DE JANEIRO: — En milepæl i min karrière. Jeg har vært heldig nok til å spille på mange utrolige steder, men jeg må si at dette blir den største opptredenen i løpet av min karriere. Jeg er så begeistret for å annonsere at jeg skal opptre under avslutningsseremonien. Slå på TV-en på søndag og sjekk det ut, meldte Kygo da han offentliggjorde at han skulle bli OL-deltager.

Klokken 2.06 i natt til mandag norsk tid entret 24-åringen scenen og tok plass bak sitt keyboard, med capen bak frem, jakke, hvit T-skjorte og mørke jeans. Med seg i helgrønn drakt, adskillig mer tettsittende enn den fra Felleskjøpet , hadde han den amerikanske vokalisten Julia Michaels (22).

Les også

Fordi han gjorde dette, hevder OL-stjernen at han ikke kan reise hjem: - De vil drepe meg

Kygo fremførte Carry Me og fikk også selskap av teakwondoutøveren Pita Taufatofua fra Tonga som danset. Sistnevnte fikk også sin del av oppmerksomheten da han under innmarsjen stilte innsmurt i olje på overkroppen og med skjørt og badesko.

Vind og regn

Opptreden ble det største bergenseren har vært med på. Maracana har en kapasitet på snut 80.000 tilskuere – etter å ha blitt bygget kraftig ned siden VM-finalen mellom Brasil og Uruguay i 1950. Da var det 200.000 tilstede!. Men det betyr mer for karrièren de nevnte millionene foran TV-skjermene. Det kan bli gull verd for Kyrre Gørvell-Dahll, som foreløpig ikke har hatt det store gjennombruddet i USA.

Kygo lot seg ikke prege av regnet og vinden – det er han nok vant til fra Bergen. Etter å ha spilt i Oslo fredag og Bergen lørdag ankom han Brasil med privatfly til Brasil, der han for øvrig tilbrakte noen år av barndommen.

Etter tre minutter på scenen takket han for seg, og uten å si noe galt om den norske musikkometen, er det nok avslutningen de tusenvis av dansende deltagerne vil huske best. Da ga brasilianerne verden en smak på hvordan det er å være på karneval i Rio i februar.

Men det var ingen liten ære Kygo ble tildelt, nemlig å åpne IOCs Olympic Channel – en verdensomspennende digital plattform.

Ibiza neste

Ikke uventet ble det mye farger, sang og samba da Rio skulle si takk for seg og overlate det olympiske flagget til Tokyos guvernør og tidligere forsvarsminister, Yuiriko Koike. Brasil er livsgledens land – i alle fall når det er karnevalstemning. Den smittet over på deltagerne som ankom langt mer løssluppent enn da OL-nervene satt i for drøye to uker siden. Det ble Skal vi danse ganger hundre da sambarytmene rev med selv kulestøtere og sleggekastere.

Tokyo har fire år på seg til å lage en ny fest.

Kygo har bare tre dager. 25. august spiller han på Ibiza.

Hva han mente om OL-opplevelsen? Nei, si det. Utallige forsøk på å komme i kontakt med popgutten ga like stor uttelling som Norges gulljakt.