Sport

Scoringsfest for Rosenborg

Fikk stoppet tapsrekken, lekte seg til tre poeng.

MÅLFEST: Åtte ganger kunne RIHK juble for mål mot Tønsberg.
 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus

ROSENBORG — TØNSBERG 8-2 (5-1, 3-0, 0-1)

Det hang et Rosenborg-mål i lufta allerede fra første dropp da laget møtte Tønsberg i ishallen, og det var spilt i tre og et halvt minutt da Lou Dickenson satte inn kampens første mål.

Hjemmedominansen fortsatte, men så utliknet Tønsberg på sitt andre skudd på mål. Dessverre for keeper Strøm var skuddet av det enkle slaget. Men baklengsmålet fikk liten betydning.

Til det var Rosenborg altfor overlegne.

Scoringer i overtall

Tre ganger spilte hjemmelaget fem mot fire – alle gangene endte det med scoring.

Først viste Jamie Milam frem slagskuddet sitt. Fra blålinja dundret han inn pucken inn bak Tønsbergs keeper Karol Krizan til ledelse 2-1. Så ladet Ilya Dubkov storkanonen fra distanse, og Jordan George pirket inn returen til 4-1. På den tredje utvisningen var situasjonen svært lik den i forkant av den fjerde målet, men denne gangen gikk Dubkovs mål rett inn i nota til 5-1. Innimellom der viste Lou Dickenson klasse da han satte fart gjennom hele Tønsberg-forsvaret, og skled pucken inn mellom beina på Krizan til 3-1. Dermed kunne Rosenborg skli fornøyde inn til den første pausen til trampeklapp fra publikum i ishallen.

Overlegent

Scoringsfesten fortsatte i starten av den andre perioden. Jamie Milam skjøt fra distanse, og svensken Carl Gustavsson pirket inn 6-1 etter om lag tre minutter.

Det skulle komme nok et mål i spill fem mot fire. Tønsberg fikk kveldens andre utvisning for å ha for mange spillere på isen, og med knappe sju minutt igjen av perioden, hamret kaptein Thomas Wiig pucken opp i nett-taket til 7-1. Veien mot tosifret seier fortsatte med Lou Dickensons andre mål for kvelden. 8-1 med i underkant av tre minutter igjen av perioden.

Ingen mål i siste

Kjernen fortsatte ropene på tosifret antall mål i starten av tredje periode, men det var gjestene fra Tønsberg som scoret i den siste perioden. Skar Rosvold ble utvist for holding, og i overtallet pyntet bortelaget på resultatet til 2-8. Det ble etter hvert en rotete RIHK-periode med mange utvisninger, men gjestene maktet likevel ikke å score flere mål.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5