Sport

Snildal best av samtlige i EM-semien

<p>I morgen svømmer hun for EM-gull.</p>

Ingvild Snildal of Norway competes in the women's 100m butterfly heats during the 2012 European Swimming Championship in Debrecen May 24, 2012. REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: SPORT SWIMMING)
  • Mette Bugge
    Journalist

Uten å toppe formen har 23-åringen levert sterke løp i Debrecen. Ikke rart at hun tok tunga ut av munnen etter å ha sett tiden på 100 meter butterfly i Ungarn.

Hun har trent beinhardt, og er tung i kroppen, men likevel var hun raskest av alle.

Tiden 58,07 var nesten halvsekundet ned fra det hun leverte i forsøket på formiddagen. Da hadde hun nest beste tid (58,41) kun slått av en italiensk rival.

Snildal er fortsatt den eneste norske svømmeren som har klart A-kravet. Selv om Norge har en tropp på 16 i EM, sliter veteranene med å komme under de sterke kvalifiseringskravene. Bare Lavrans Solli har virkelig imponert.

På herresiden har Aleksander Hetland og Gard Kvale misset, men OL-løpet er ikke helt kjørt. Det skal være tre internasjonale stevner i Frabnrkike, Spania og Monaco i juni. Flere reiser dit for prøve seg for siste gang. Kvale har uansett sagt at han legger opp når sesongen er over, mens Hetland vil ha med seg et kortbanemesterskap i desember.

Landslagstrener Petter Løvberg håper at han kan fortsette lenger, fordi han har så gode holdninger.

Sterkere, raskere, tryggere

Når det gjelder Snildakl, er hun mer motivert enn noen gang. Hennes klubbtrener Johan Björkegren forteller at det er fordi hun er blitt sterkere i kroppen.

— Hun er mer «fit» enn hun noen gang har vært, og har virkelig gjort en god jobb , sier han.

Mamma Maria Nerdrum og pappa Rune Snildal har tatt seg ned til Debrecen, og de fulgte datteren på nært hold i semifinalen. Foreldrene fikk se Ingvild som lekende lett holdt unna for konkurrentene. Fredag får de se henne i bane fire i finalen, og den banen er gjev.

Da får man ikke like mye sprut inn fra sidene, og kan lettere følge med konkurrentene.

Selv har Snildal, som startet mesterskapet med bronse på 50 meter, store ambisjoner. Siden hun var 2/10 raskere enn nummer to i semifinalen, tror hun at hun skal klare å presse seg ytterligere i finalen.

— Hun har mer på lager, sier Björkegren.

Han legger til:

- Jeg ser at hun ikke er helt toppet. Hun blir litt stiv i svømmingen. Tiden er fantastisk, personlig rekord i tekstildrakt. Hun hadde 58,32 fra Amsterdam i mars, da hun kvalifiserte seg til OL.

- Hva sa Ingvild til deg?

— Vi snakket sammen etter lunsjen i dag, og da var hun veldig godt fornøyd med forsøket. Hun hadde håpet på å gjøre en tid under 59, så dette ble strålende.

- Og nå blir det gull fredag?

— Det er finale, og alt kan skje, men det ligger godt an. Hun må bare ikke spare på noe.

Les også

  1. Svømte seg rett inn i europatoppen

  2. Snildal og Nordenstam til semifinale

  3. EM-bronse til Ingvild Snildal

  4. EM-arrangøren hyller Dale Oen med video

Les mer om

  1. Svømming