FIS håper å få tre nye OL-øvelser på plass fra 2022

Det kan komme nye disipliner på OL-programmet i Beijing 2022.

Skipresident Erik Røste håper at IOC vil godta FIS' sitt forslag om å innføre tre nye øvelser i OL i 2022. Blant annet er kvinnekombinert foreslått.
  • NTB

Mixed lagkonkurranse i hopp, kombinert for kvinner og Big Air i fristil er forslagene fra FIS til nye disipliner på OL-programmet i Beijing 2022.

Det er styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) som står bak forslagene overfor Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Vi er godt fornøyd med at FIS Council har besluttet å søke om at Mixed lagkonkurranse i hopp, kombinert for kvinner og Big Air i freeski skal bli olympiske øvelser. Norges Skiforbund har vært av pådriver for å utviklingen av både hopp og kombinert for kvinner. Med signalene fra IOC om at de skal arbeide for at begge kjønn skal kunne delta i de samme øvelsene i olympiske idretter, har jeg stor tro på at dette blir vedtatt, sier skipresident Erik Røste.

Les også

Dopingvarslerens dagbok kan få dramatiske konsekvenser for russisk idrett

Ble satt ut

Det er første gangen FIS innstiller på at kvinnekombinert blir ny OL-øvelse. Til vinteren er det terminfestet tidenes første kontinentalcuprenn for kombinertkvinnene, mens det er planlagt både verdenscuprenn og som VM-gren fra 2019–2021.

Thea Øihaugen fra Gausdal Skilag er en av flere jenter som ser fram til at kvinnekombinert kommer på OL-kartet fra 2022. Den talentfulle kombinertjenta ble nesten satt ut da hun fikk høre om nyheten.

– Det er både kult og tøft at FIS har innstilt kvinnekombinert inn på OL-programmet. Dette er også veldig motiverende for å satse videre for min del, og ikke minst et langt og viktig steg for at kvinnekombinert blir etablert som en skikkelig internasjonal gren, sier Øihaugen.

Big Air i snowboard er for første gang på OL-programmet i Pyeongchang til vinteren. Her er Marcus Kleveland i aksjon i Big Air-finalen på Hafjell tidligere i år.
Les også

– Kaster heller medaljen i søpla enn å returnere den til IOC

– Inspirerer en ny generasjon

Big Air i snowboard er for første gang på OL-programmet i Pyeongchang til vinteren. Om denne nye øvelsen vil bli en suksess i OL taler mye for at også freeski får samme øvelse i 2022.

– Freeski har i løpet av kort tid utviklet seg til å bli Norges Skiforbunds tredje største gren målt i antall medlemmer. Denne idretten inspirerer en ny generasjon. Det er derfor av stor betydning at Big Air blir en olympisk øvelse, sier skipresident Røste.

Norges Skiforbund vil også fortsette å arbeide med at Telemark også skal bli en olympisk øvelse.

– Her jobbes det aktivt sammen med Kina for at Telemark allerede skal bli en olympisk disiplin i OL i Beijing i 2022, sier Røste.

(NTB)