Sport

Canadisk målscorer ga solide Oilers seier i første kamp

Oilers slet med uttellingen forrige sesong. Stephan Vigier (28) kan være mannen som endrer på alt.

Oilers slo Sparta 3–2 i Sparta Amfi.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Sparta-Oilers 2–3

28-åringen fra Canada var den spilleren som viste best igjen da Oilers vant sesongens første treningskamp mot Sparta tirsdag kveld.

Med to scoringer, begge i spill fem mot tre, viste Vigier fram kvaliteter som Oilers sårt savnet forrige sesong.

Ja, det er tidlig. Det var bare en treningskamp. Sparta har sikkert mye å gå på. Det har nok Oilers også. Men det er lett å se at Vigier kommer til å gjøre dette Oilers-laget mer slagkraftige foran motstanderens mål.

– Deilig å få den første scoringen, og den første seieren. Vi var rustne, det er mye å rette på, men det er alltid kjekt å vinne, sier Vigier til Aftenbladet.

Les også

Vi fulgte treningskampen direkte

Stephan Vigier scoret to i sin første kamp for Oilers

Imponerende målscorer

Den canadiske senteren scoret 27 ganger for Lillehammer forrige sesong og ble hentet til Oilers i sommer, enkelt og greit for å score mål.

Han presenterte seg bare minutter inn i sin første kamp for Oilers. Med sitt første skudd scoret han sitt første Oilers-mål. Scoringen var en typisk prikkskytter-scoring. Fra venstre droppsirkel dro Vigier pucken opp i nærmeste kryss bak Sparta-keeperen i spill fem mot tre og sørget for 1–0 til Oilers.

– Overtallet fungert bra, men vi må fortsatt bli kjent med hverandre. Det er tidlig og mye nytt, men jeg trives vanvittig bra i Stavanger. Førsteinntrykket er fantastisk. Klubben er førsteklasses. Alt handler om å vinne. Det liker jeg, sier Vigier.

Bortsett fra Vigiers scoring var ikke den første perioden så veldig mye å skryte av rent spillemessig. En rekke utvisninger preget det som ble en rotete og oppstykket periode ishockey i Sparta Amfi.

I midtperioden fortsatte kampen på samme måte. Sparta tok en rekke utvisninger, og da Oilers nok en gang fikk sjansen i spill fem mot tre, viste Vigier seg frem igjen. Han var fint inne foran mål og styrte elegant inn 2–0 for Oilers på pasning fra Markus Søberg

– Jeg er så glad for at Vigier spiller på vårt lag nå. Det er en kanonspiller som kommer til å levere mange mål for laget, sier Oilers-målvakt Henrik Holm.

Han kjenner Vigier godt fra tiden som motstander i Lillehammer.

– Vi har definitivt mer offensiv spisskompetanse i laget nå enn vi har hatt tidligere. Både Vigier og Morley er klassespillere. Det er viktig å ha spillere som utnytter sjansene og kan gjøre mål. Vigier er en sånn type, sier Holm.

Faktisk kunne den canadiske senteren scoret flere ganger. I rekke med Markus Vikingstad, som ser ut til å ha tatt store steg i sommer, og Jonas Djupvik Løvlie, hadde Vigier flere sjanser til å øke for Oilers utover i midtperioden.

Blant annet var han alene med keeper en gang, uten å lure pucken forbi Samuel Ward i Sparta-målet.

– Midtperioden var nok den beste for vår del. Vi varierte en del, det er ikke uvanlig i treningskamper, men jeg syntes vi så solide ut i store deler av kampen. Det tar vi med oss videre. En bra start. Det var mye positivt, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson i Oilers.

Les også

Lang sommerferie gir nye Oilers-toner

Todd Bjorkstrand fikk se sitt lag levere en solid prestasjon i sin første kamp som Oilers-trener.

Solid førsteinntrykk

Selv om Sparta nok kommer til å forsterke med flere utlendinger fram mot seriestart og helt sikkert blir en vanskeligere motstander når serien starter, må trener Todd Bjorkstrand være fornøyd med det han fikk se i Sparta Amfi tirsdag kveld.

Det var noe solid og trygt over det Oilers leverte. Bakerst sto Henrik Holm en god kamp i mål og spillerne jobbet hardt over hele isen. Spesielt i undertall leverte Oilers bunnsolid.

– Å spille kamp er noe annet enn å trene. Resultatet betyr ikke så mye i slike kamper, men det er alltid fint å ta med seg en seier. Likevel. Vi har mye å jobbe med. Jeg likte deler av det vi viste, men den viktige kampen spilles når serien starter 11. september. Det er da det gjelder, sier Oilers-treneren.

Han lot 18-åringene Markus Vikingtad og Lars Christian Rødne spille overtall, og rullerte på fire rekker og sju backer gjennom hele kampen i sin første opptreden bak Oilers-benken.

– Jeg kommer nok til å rulle på med fire rekker gjennom hele forsesongen. Spillerne må bli kjent, og jeg må bli kjent med spillerne. Jeg tar med meg det positive, og så ser vi videre mot neste kamp, sier Bjorkstrand, som får skryt av spillerne for måten han har kommet inn i Oilers på.

– Han er tydelig og vet hvordan han vil ha ting. Det gjør det lett for oss. Vi vet hvordan vi skal spille, sier Oilers-back Johannes Johannesen, som leverte en solid og stødig kamp i Sparta Amfi.

Mot slutten kunne en annen nykommer, amerikanske Phil Lane øke til 3–1 for Oilers. Han var først fremme på en retur og satte enkelt inn kveldens tredje Oilers-scoring.

Spartas siste redusering kom to sekunder før slutt. Da var kampen allerede vunnet for Oilers sin del.

Verdt å merke seg

Verken Mario Lucia eller David Morley spilte tirsdagens kamp. Lucia kom fra USA mandag og trenger noen treninger før han er klar. Morley ble operert i sommer og trenerteamet vil gi ham mer tid før de sender han utpå i kamp.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Henrik Holm