Sport

Selmers faste jockey dopingtatt

Kolbjørn Selmer må finne en ny jockey når han neste helg har favoritten til å vinne Norsk Derby på Øvrevoll.

Kolbjørn Selmer og kona Ann Kristin (til venstre i bildet), sammen med jockey Rafael Schistl på hesten Privilegiado etter en seier tidligere i år på Øvrevoll.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

– Dette var ukjent for meg før du informerte meg. Dersom Schistl har tatt doping, er det totalt uakseptabelt for meg, sier Kolbjørn Selmer.

Forretningsmannen og eiendomsutvikleren Kolbjørn Selmer eier også en rekke trav- og galopphester. Han er blant annet eieren av stjernetraveren Looking Superb, og senest i fjor hadde familien eierinteresser i de to første over mål i Norsk Derby på Øvrevoll.

Les også

Toppjockey tatt i doping: – Han er langt nede

Selmer er også i år eier av den store forhåndsfavoritten, Privilegiado. Hesten skulle ris av toppjockeyen Rafael Schistl, som også red for Selmer-familien under Derby i fjor.

Testet positivt på Øvrevoll

Nå er brasilianeren utestengt fra å ri etter å ha testet positivt på en dopingprøve.

– Rafael Schistl testet positivt på en dopingprøve etter løpene på Øvrevoll 29. juni. Øvrevoll galopp har et meget godt samarbeid med Antidoping Norge, og Schistl testet positivt på stoffene hydroklortiazid og furosemid i stoffgruppe 5: Diuretika (vanndrivende midler) og maskeringsmidler. Prøven er rapportert positiv fra Oslo universitetssykehus, Norges laboratorium for dopinganalyse, sier Øvrevolls administrerende direktør, Thomas Gjelsås.

Suspendert med øyeblikkelig virkning

Ifølge sjefen på Øvrevoll, har Schistl det meget tungt i øyeblikket.

– Han er naturlig nok langt nede. Saken er nå hos Den Høyere Voldgiftsrett for videre behandling.
Schistl er suspendert med øyeblikkelig virkning og ikke kommer til å ri på Øvrevoll søndag.

Toppjockeyen vant begge hovedoppgjørene i fjor, Norsk Derby og Marit Sveaas’ minneløp. Han lå an til å kunne gjenta denne prestisjetunge dobbelen i år med Derby-favoritten Privilegiado og Marit Sveaas’-favoritten Square du Luynes, som deleies av Kolbjørn Selmers kone Ann Kristin.

Erstatteren klar

Tirsdag kveld har Selmer & co funnet erstatteren til utstengte Schistl. Irske Pat Cosgrave med base i Dubai overtar. Cosgrave rir mest for Godophin, sheikh Mohammeds stall, i Dubai, England og Frankrike. Han er en internasjonal jockey med flere store løp på merittlisten.

Les mer om

  1. Kolbjørn Selmer
  2. Galopp
  3. Hest
  4. Trav