Sport

– Hadde Champions League-nivå på trening i fjor. I år har vi slitt med å stille to lag.

Vipers har hatt en enormt lang skadeliste gjennom årets sesong. Det har gjort at trener Ole Gustav Gjekstad ikke har turt å risikere for mye i treningshverdagen.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad (i midten) ledet laget hele veien til bronsemedalje i Champions League i fjor. Denne sesongen stoppet eventyret i mellomrunden. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

  • Nicolai Gaustad Olsen
    Fædrelandsvennen

KRISTIANSAND: – Det har vært en enorm forskjell på treningene i år kontra i fjor. Da hadde vi Champions League-nivå på trening. I år har vi slitt med å stille to lag. Det er ikke ideelt. Det har vært vanskelig, sier en oppgitt Ole Gustav Gjekstad etter at Champions League-eventyret er over i denne omgang.

Det ble klart etter at russiske Rostov-Don, fjorårets sølvvinner i Champions League, ble for sterke og vant 32–29 i Aquarama lørdag.

Dermed blir Vipers stående med de fem poengene de tok med seg inn i mellomspillet. De siste fem kampene i «det gode selskap» har endt uten Vipers-poeng – og i gjennomsnitt 32 baklengsmål per kamp.

Les også

Champions League-eventyret over: – Det har ikke vært bra nok

– Hovedrunden har ikke vært bra nok. Totalt sett har vi slitt forsvarsmessig, sier Vipers-treneren, og legger til:

– Med alle skadene vi har hatt, har det blitt stor slitasje på de spillerne vi har hatt tilgjengelig. I fjor kunne vi gjøre flere bytter underveis i kampene og ha friske bein på banen nærmest til enhver tid. I år har det ikke vært mange spillere å bytte på.

På skadelisten for lørdagens kamp var blant andre spillere som Katrine Lunde, Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen – for å nevne de som har spilt på Norges A-landslag. Alle de håper å være tilbake i midten av april – når sluttspillet starter.

Les også

Kun fire Vipers-spillere har unngått skade denne sesongen: – Umulig å sikre seg mot

– Knallhardt straffet

Lørdag prøvde Gjekstad flere ulike forsvarsmetoder for å stoppe Rostov-Don, men gjestene – med stjernespilleren Anna Vjakhireva, som lørdag scoret ti mål, i spissen – fant ofte en vei gjennom.

Anna Vjakhireva lekte med Vipers-forsvaret og scoret ti mål lørdag. Her feirer hun scoring for Russland mot Frankrike i EM-finalen for et drøyt år siden. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix

– I hjemlig liga kan du komme unna med å gjøre en feil i forsvar – det gjør man ikke i Champions League. Det er den store forskjellen på lagene man møter her til lands og ute i Europa. Mot lag som dette blir man knallhardt straffet, sier Gjekstad.

– Alt går raskere på dette nivået. I fjor var vi heldige som unngikk skader, og hadde en bred og god tropp tilgjengelig. I år har vi dessverre ikke vært like heldige, sier Malin Aune.

– Dette laget er bra nok

Onsdag gjester kristiansanderne Fredrikstad i serien. Ett poeng der er godt nok til å sikre gullet før siste serierunde. Etter det får Vipers-spillerne en måneds pause før sluttspillet venter, og med seier der venter et nytt eventyr i Champions League kommende sesong. Treneren og spillerne mener laget er godt nok til å gjenta bedriften fra forrige sesong – en ny tur til Budapest og Final4-sluttspillet.

– Det er ingen av våre jenter som har blitt noe dårligere håndballspillere siden i fjor. Troppen er god nok til å nå finalespillet i Champions League neste år. Men de andre topplagene har forsterket seg, så vi er nødt til å bli bedre selv også, sier Gjekstad.

Les også

Vipers-treneren: – Dette er mye viktigere enn å signere en spiller utenfra

– Vi har gode muligheter for komme tilbake dit. Nå skal vi vinne serien og sluttspillet, og forhåpentligvis ha en full tropp gjennom sommeren før serien starter igjen, sier Vipers-spiller Linn Jørum Sulland, som lørdag hadde sin åttende dag med håndball siden november.

– Vi trenger denne pausen for å få flere spillere tilbake. Det vil bedre kvaliteten – både på kamp og i treningshverdagen, sier Henny Reistad, som ble kåret til Vipers’ beste spiller med ni fulltreffere lørdag.

Henny Reistad ble kåret til Vipers’ beste spiller etter at hun scoret åtte mål mot Rostov-Don lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

Les mer om

  1. Vipers Kristiansand
  2. Håndball
  3. Champions League håndball