Hovland gjør rankingbyks. Nå kan han få PGA-selskap av norsk kamerat.

Golfkometen Viktor Hovland klatrer kraftig også på denne ukens verdensranking i golf. Det gjør også kompisen Kristoffer Ventura etter en sterk seier i USA.

Hovland er nå på 283.-plass på den ferske verdensrankingen i golf.

Hovland er på 283.-plass på den ferske verdensrankingen i golf. Det er opp 57 plasser fra forrige ukes liste.

Søndag gikk 21-åringen en formidabel sisterunde under PGA-turneringen i Detroit og ble til slutt nummer 13. Det ga nesten 1,3 millioner kroner inn på kontoen.

Hovland har vært i praktslag den siste tiden. Søndagens runde ble et nytt bevis på det. Han endte på 64 slag, åtte under banens par. Blant tilskuerne er han blitt en yndling.

– Jeg er bare en 21-åring fra Norge som nå har amerikanske tilhengere. Det er litt utrolig å tenke på, men jeg setter virkelig pris på det, sier Hovland til Golfweek.

Kristoffer Ventura imponerte med en sterk seier i USA søndag.

Ventura-sjokk

Han var samtidig ikke den eneste norske golfspilleren som kunne smile bredt søndag. Oslo Golfklubbs Kristoffer Ventura tok en kruttsterk seier i Utah Championship i USA.

Turneringen er en del av amerikanske Korn Ferry Tour.

Ventura, som har studert sammen med Hovland i Oklahoma de siste årene, leverte søndag en sterk avslutningsrunde på 65 slag. Det sendte han ut i omspill om seieren. Der slo han Joshua Creel på hull nummer tre.

Seieren var av det overraskende slaget.

– Dette er helt uvirkelig. Jeg er bare veldig glad for å være i denne posisjonen, sa Ventura etter seieren.

Viktor Hovland klatret på rankingen.

PGA neste

Ventura har nå automatisk plass i de resterende turneringene i Korn Ferry Tour denne sesongen. Det åpner også for at han kan spille seg til plass på den gjeve PGA-touren neste sesong.

Ventura har ifølge norskgolf.no større sjanse enn Hovland til å komme gjennom nåløyet akkurat nå. De 25 beste på Korn Ferry Tour får automatisk PGA Tour-kortet neste sesong. Ventura er nå nummer 17.

– Plass på PGA-touren har alltid vært en drøm for meg. Nå har jeg fått smaken av det. Det har vært målet mitt, og nå er jeg nærmere, sa unggutten.

På verdensrankingen klatret spilleren fra Oslo Golfklubb til 325.-plass. Det er 407 plasser opp fra forrige uke.