Terrengsyklist tatt for doping

<p>Testet positivt på testosteron.</p>

OSLO 20110112. Advokat Gunnar Martin Kjenner under annen dag av dopingsaken mot kappgjengeren Erik Tysse. Foto: Morten Holm / SCANPIX
  • Simen Waagsether

Det skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Prøven ble tatt under en konkurranse juni 2012, og påtalenemnden i Antidoping Norge har nå kommet med en påtalebegjæring. Ifølge pressemeldingen legges det ned en påstand om to års utestengelse, samt tap av premier, mesterskap og resultater fra 16.06 — 11.09.2012. Hun ble suspendert fra konkurranse 11. september 2012. — Hun er dypt skuffet over hele situasjonen, da hun hele livet har vært en motstander av dopingbruk , sier rytterens advokat Gunnar Martin Kjenner.

Testet positivt på testosteron

Testen skal ha vist verdier som var «forenelig med bruk av testosteron og/eller dets forløpere». Ifølge Kjenner skal kvinnen ha fått et kosttilskudd av en sponsor under et ritt i Sør-Afrika, som skal ha vært «forurenset».

— Firmaet lager en rekke ulike produkter, og det er tydelig at det har kommet spor av et annet stoff i produktet som ble gitt til min klient, sier Kjenner.

Den 38 år gamle rytteren har ikke preget toppen i norsk kvinnesykling, men har et par prestisjefylte seirer. Det var etter en av disse hun ble tatt.

Påtalen kommer samme dag som tidligere proffsyklist Lance Armstrong innrømmet omfattende dopingbruk.

Det er selvfølgelig ikke et ideelt tidspunkt , innrømmer Kjenner.