Sport

Thorir: - En av de sterkeste prestasjonene jeg har vært med på

Så høyt holder landslagssjefen finaleplassen.

Thorir Hergeirsson leder timeout på stillingen 29-25 mot Sverige.
  • Christian Skare Stendal

Norge – Sverige 29-25

BUDAPEST (adressa.no): — Vi har flere spørsmål nå enn vanlig på denne tiden.

Det sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Adresseavisen under en landslagssamling i Trondheim i høst.

Han er i ferd med å gjennomføre et generasjonsskifte i det norske landslaget. Flere av de rutinerte ringrevene er borte, og han har et flett nytt midtforsvar.

Internt mål om semifinale

Derfor har også forventningene til de norske håndballjentene vært lavere foran dette mesterskapet enn tidligere år.

— Det er første gang jeg har vært med på at vi har en semifinale som internt mål, at ikke alle spillerne sier at drømmen er gull. Det er første gang jeg har vært med på, og tenkt litt selv. Vi overrasker litt, men samtidig er vi en gjeng med selvtillit – som vet hva vi står for når vi lykkes. Og nå er vi mange som lykkes, og da er vi vanskelig å stoppe, sier Ida Alstad.

Les også

Irritert Oftedal etter svensk frekkis: - Det der skjer ikke igjen!

Fem medaljer på rad

Siden Thorir Hergeirsson overtok hovedansvaret etter Marit Breivik har resultatene vært formidable. Det startet med en bronsemedalje i VM i Kina i 2009, før det ble tre gull på rappen i EM i 2010, VM i 2011 og OL i London i 2012. EM samme år endte med sølv, før Norge røk ut i kvartfinalen mot vertsnasjonen Serbia under fjorårets VM.

ta14b364.jpg

Likevel er islendingen mektig stolt over at laget har tatt seg til en ny EM-finale etter seieren over Sverige fredag kveld.— Dette er en av de sterkeste prestasjonene jeg har vært med på, i hvert når jeg har hatt hovedansvaret. Det arbeidet som er gjort nå er nok det største. Det har vært en fantastisk spennende utviklingsreise, som har gått fortere enn det vi så for oss, sier han.

— Dette er den sterkeste arbeidsprestasjonen, i og med at vi har et ferskt lag, legger han til.

Selvsagt svært glad over finaleplassen.

— Det er derfor man holder på. Jeg har to hovedmotivasjoner i jobben min. Jeg får være med og utvikle et produkt og mennesker. Jeg får være med på et utviklingsløp både med spillere, trenere, lederapparat og organisasjonen. Det andre er at jeg elsker å stå i dette. Det er det som trigger meg mest. Den dagen det ene eller begge ikke er der, er det slutt, sier han.

Les også

Alstad fikk tenning av svenskenes kommentarer: - Takk, Sverige!

Rørt Herrem

Mens der andre kanskje er overrasket over at Norge nå skal spille EM-finale mot Spania søndag, lar ikke Camilla Herrem seg sjokkere.

Camila Herrem har scoret mot Sverige.

— Jeg synes vi har et ganske godt lag, og sa før mesterskapet at jeg hadde en veldig god følelse. Jeg er ikke overrasket, sier hun.Etter fredagens seier over lillesøster Sverige ble hun imidlertid rørt.

— Man er i en boble og er så fokusert hele tiden. Men når vi ser opp på tavlen, og ser at kampen er ferdig, og finalen er i boks, da sprekker boblen. Da er det mye følelser, sier hun.

Norge – Sverige 29-25 (13-11)

Lázló Papp Arena

3000 tilskuere

Norge: Silje Solberg, Emily Stang Sando – Emilie Hegh Arntzen, Veronica E. Kristiansen 3, Ida Alstad 2, Heidi Løke 6, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk 5, Stine Bredal Oftedal 3, Ida Bjørndalen Karlsson, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Maja Jakobsen, Pernille Wibe, Betina Riegelhuth 1, Camilla Herrem 3, Sanna Solberg 2. Toppscorer Sverige: Isabelle Gulldén 9. Dommere: Mrvica/Jurinovic, Kroatia.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Sverige 1 x 2 min.

Les også

  1. «Det sies at etter syv gode år, kommer syv magre. Det stemmer ikke med Norge»

  2. Følelsesladet Mørk brast i gråt: - Marerittet er blitt en drøm

Les mer om

  1. Håndball