Sport

Lite hvile for Lihaug - tilbake i ringen 14. mars

Proffbokseren og ungdomsverdensmesteren Tim-Robin Lihaug får ikke mye hvile mellom slagene. Allerede er det bestemt at han bokser sin neste kamp 14. mars i København.

TETT PROGRAM: Tim-Robin Lihaug (til v.) skal etter planen bokse fem kamper totalt i 2015. Det innebærer at han må i ringen igjen allerede til våren. Her under lørdagens kamp mot Farouk Daku.

Det skjer altså bare fem uker etter at han imponerte og slo den øst— og sentralafrikanske mesteren, Farouk Daku på poeng i Frederikshavn. Det var hans 11. proffkamp og 10. seier.

Foreløpig ikke det ikke klart hvem han skal opp mot i mars. Det er heller ikke avklart om han kommer til å sette VM-tittelen sin på spill. Han er ungdomsmester i World Boxing Organization (WBO), en tittel han sikret seg sist han var i København, 29. november i fjor.

— Jeg var veldig fornøyd med min forrige kamp, sier 22-åringen fra Bergen, som går i vektklassen super-mellomvekt (72,5-76,2 kg).

— Daku var en solid og god motstander, og samtidig den første southpaw-bokseren jeg har møtt. Jeg ville naturligvis gi alle fans og støttespillere en spektakulær avslutning før tiden, men på dette punktet i min karriere, handler det også mye om å utvikle meg som bokser. Erfaringen og lærdommen fra min siste kamp er i så måte gull verdt for meg, legger han til.

Stolt

Unggutten fikk en litt tung start hos Sauerland, da han ble slått knockout av svensken Oscar Ahlin 13. april for to år siden. Han trodde boksekarrieren kunne være over etter det forsmedelige nederlaget. Men Sauerland valgte å gi Lihaug en ny sjanse, og nå er han i ferd med å bli stjerne og litt av en knockoutmaskin.

— Dette var min tiende seier, og jeg må innrømme at jeg er stolt over det jeg har prestert så langt i karrieren. Jeg er faktisk glad for at neste kamp kommer allerede den 14. mars, slik at utviklingen kan fortsette med full styrke, sier Lihaug.

Han har virkelig utviklet seg fint de to årene han har vært i Sauerland-stallen, og nå jobber med han med tønsbergmannen Ulf Johansen som trener. De har base i spanske Torrevieja.

Allerede mandag returnerer han til den spanske solkysten, der han sammen med hovedtrener Johansen og Ole «Lukkøye» Klemetsen skal forberede seg til sin 12. profesjonelle kamp.

Imponerer

De aller fleste som er opptatt av profesjonell boksing er overrasket over framgangen og pågangsmotet til den unge bergenseren. Han spås en stor framtid i proffringen, hvis han fortsetter som nå.

— Tim-Robin imponerer oss hver gang han bokser, og hvis han fortsetter å utvikle seg i dette tempoet, vil det ikke ta lang tid før han er klar for enda større oppgaver, sier promotor Nisse Sauerland.

— Han har både styrken og evnene til å lage masse problemer for en hvilken som helst motstander. 14. mars planlegger vi et fantastisk show, der Tim-Robin nok en gang får muligheten til å vise fram sitt talent, fortsetter den tyske promotoren.

Patrick Nielsen blir det danske hovednavnet når «Nordic Fight Night» arrangeres i Ballerup Super Arena i København 14. mars. Den danske boksestjernen har gått opp en vektklasse og skal bokse sin første kamp i super-mellomvekt, melder Sauerland Event. (©NTB)

  1. Les også

    Legger opp til ekstremprogram for Lihaug

  2. Les også

    Lihaug inviterer fansen på fest i Bergen neste helg

  3. Les også

    Ole Klemetsen gir Lihaug råd som skal knuse «Jernkjeven»

Les mer om

  1. Boksing