Sport

Bjørnstad på venteværelset

Henrik Bjørnstad får ikke delta når hans skjebne på PGA-touren skal avgjøres.

<b>Henrik Bjørnstad</b> får trolig nye kvalifiseringsutfordringer.
  • Arne Hole

De 125 beste på PGA-touren sammenlagt etter helgens Chrysler Championship får fulle rettigheter på touren neste år. De mellom 126. og 150. plass får spille 15-20 turneringer. Henrik Bjørnstad ligger som nummer 150...Det fortvilende for Bjørnstad er at han ikke kan påvirke sin plassering når sesongens siste "vanlige" turnering begynner torsdag. Han er nemlig ikke kvalifisert til denne ukes turnering i Palm Harbour, Florida. Det er derimot de som ligger som nummer 151, 152, 153, 154 — og nummer 160. det på grunn av tidligere meritter.Og Tag Ridings, som ligger som nummer 151, trenger bare å greie cut'en for å passere Bjørnstad, ettersom han ligger bare 3400 dollar bak. De andre trenger ca. 35. plass eller bedre.

Ny kvalifisering

Hadde Bjørnstad fått spille denne uken, måtte han ha fått en topp fem-plassering for å tjene ca. 160 000 dollar og rykke opp til 125. plass. Ikke særlig sannsynlig resultat. Til det har Drøbak-spilleren vært for ujevn i høst.Men det hadde vært viktig bare å få spille og klare cut'en. Da ville han ha beholdt plassen blant de 150 beste og gått rett til finalekvalifiseringen for neste års tour, 29. november i California. Faller han utenfor de 150, må han spille to kval. Misser han kvalet, havner han på Nationwide Tour, som har en femtedel av premiebeløpene.

Henter kjæresten

I fjor spilte Bjørnstad tre runder kvalifisering da han kom fra det store intet og inn på PGA-touren. PS: Det ble mandag kveld norsk tid jobbet for å skaffe Bjørnstad et "wild card" til Chrysler Championship, men utsiktene ble ikke betegnet som veldig lyse. Kommer han ikke med, reiser han hjem til Norge og henter kjæresten sin.Det er et lyspunkt! Bjørnstad er nå inne på reservelisten til Chrysler Championship, men sjansen er ikke stor for at så mange spillere trekker seg.

Les også

  1. 62. plass i Florida - 150 på pengelisten

  2. Fra null til millionær

Les mer om

  1. Golf