Sport

Kristoff rammet av massevelten: - Det er et lite slag i trynet at han er ute

Kristoffs løytnant tvunget til å bryte Tour de France.

Mandagens massevelt var et hardt slag for Tour de France-lagene. Flere ryttere måtte bryte etter møtet med asfalten.
  • Even Emberland

SERAING/STAVANGER: Da Dmitrij Kozontsjuk gikk ned i den stygge velten på den tredje etappen i Tour de France og måtte bryte, mistet Alexander Kristoff en viktig hjelper i kampen om en etappeseier.

— Det er et lite slag i trynet at han er ute. Heldigvis er han ikke den viktigste i opptrekket. Han var mer for arbeidet underveis, men selvfølgelig er det dumt at han ikke er med lenger. Vi skal prøve å gjøre det best mulig uten ham.

- Hva betyr det for laget?

— Det blir litt tyngre. Nå har vi én mann mindre til å kjøre og kontrollere inn mot spurter. Det var en mann som kunne jobbet bra for meg og Rodríguez, svarer Kristoff på spørsmål fra Aftenbladet før den fjerde etappen.

Følg brosteinsetappen direkte her.

- Veldig synd

STERKEST: Joaquim Rodríguez distanserte samtlige opp Mur de Huy og vant den svært dramatiske tredje etappen i Tour de France.

For selv om Joaquim Rodríguez vant den krevende etappen med målgang på Mur de Huy, ble det en tøff dag for de viktige hjelperytterne i det russiske laget.

Les også

Forberedt på kaos: - Det blir en hard kamp

I tillegg til Kozontsjuk som måtte bryte, fryktet Marco Haller at han hadde brukket håndleddet etter å ha slått kolbøtte og deiset i bakken med drøyt fem mil igjen. Østerrikeren var tiltenkt en nøkkelrolle på brosteinen tirsdag, men han får nå mer enn nok med å slite seg til mål.

— Må dere endre noe på taktikken på de kommende etappene som en følge av mandagen?

— Det er veldig synd med Dmitrij. Han har gjort fantastiske ritt som hjelperytter tidligere, spesielt for Alex. Han var en nøkkelrytter for Alex. Det kommer til å bli tøft, og noen må ta hans jobb nå. Vi må bare takle det, sier Katjusjas sportsdirektør Torsten Schmidt til Aftenbladet før start på den fjerde etappen.

Haller klar til massespurtene

SJEFEN: Torsten Schmidt forteller at det er et tungt slag for Alexander Kristoff (innfelt) at den sterke russeren Dmitrij Kozontsjuk måtte bryte Tour de France.

Heldigvis for Kristoff og Katjusja bekrefter sportsdirektøren overfor Aftenbladet at Haller er klar for å grave dypt igjen for nordmannen i det som er forventet å bli en massespurt på onsdagens femte etappe.— Han har smerter i hånden, og det vil irritere ham på brosteinen. Det er ikke særlig bra, men jeg forventer ingen massespurt etter brosteinsseksjonene i dag. På onsdag kommer han til være med i finalen for Alex.

Med Kozontsjuk ute kommer sannsynligvis Katjusja til å være hakket mer anonyme enn de vanligvis ville vært i jakten på bruddene før massespurtene. Den sterke 31-åringen har hatt et nær identisk program som Kristoff i oppkjøringen til Tour de France.

Les også

Kristoff og Boasson Hagen uenige om juryens beslutning

Marco Haller syklet opp Mur de Huy med store smerter i håndleddet.

I norske ritt og Sveits rundt har han sittet i front og tauet inn og kontrollert brudd for at nordmannen skal få sjansen i massespurter.Der må nå Kristoff stole på at de andre lagene gjør jobben med mindre bidrag fra Katjusja. Første test kommer onsdag da tirsdagens brosteinsetappe neppe ser en massespurt med drøyt 100 ryttere involvert.

Her følger du brosteinsetappen direkte.

Les også

  1. Kristoffs russiske sjef: - Alexander er nødt til å prestere

  2. Kristoffs hjelper er i trøbbel

  3. Kristoff kritiserer arrangøren etter skrekkvelt

  4. Cancellara må bryte etter brudd i ryggen

  5. Bergenseren som vekket Boasson Hagen

  6. Her er sykkelproffenes verste skrekkopplevelser

Les mer om

  1. Tour de France