Sport

- Gerrans soleklar VM-favoritt

Etter en middels generalprøve i Canada for Alexander Kristoff, mener hans trener Stein Ørn at australske Simon Gerrans er mannen som vinner VM.

FAVORITT: Simon Gerrans ruller over mål som vinner av UCI-rittet i Montreal søndag. Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn mener australieren er den store favoritten til VM-tittelen i Spania 28. september.
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER (Aftenbladet): — Gerrans vant UCI-rittene i både Quebec (fredag) og Montreal (søndag). Han har gode ryttere rundt seg og er svært bra i bakker. Jeg tror VM-løypa er perfekt for ham.

Når det gjelder Alexander presterte han litt bedre enn forventet i Quebec fredag, der han ble nummer 21 og kom i mål sammen med vinneren, mens han hadde det tyngre i Montreal, og havnet åtte minutter bak Gerrans på en 102. plass.

I snitt gir det en middels innsats for Alexander, vurderer Stein Ørn overfor Aftenbladet.

Trenger passiv kjøring

Han har selv oppjustert Kristoffs VM-sjanser etter en strålende sesong.

Stefar og Kristoff-trener, Stein Ørn.

— Jeg står ved de uttalelsene, men har samtidig understreket at VM-løypa i utgangspunktet har for mange høydemeter til at han kan regnes med. Hvis Alexander skal ha en mulighet er vi avhengig av at det blir kjørt litt passivt underveis. Henger han med når to runder gjenstår, ja, da er alt mulig. Men etter det jeg så i Canada må Simon Gerrans (Orica Greenedge) finne seg i år være storfavoritt. Det er først neste år i USA at VM går i en løype som virkelig favoriserer Alexander, mener Ørn.

Hardkjør til helgen

Kristoff satt mandag på flyet tilbake til Norge. Fram til helgen skal han trene rolig for å hente inn tidsforskjellen på sju timer mellom Canada og Norge.

— Du får smellen når du kommer hjem. Derfor skal han få flere dager på å hente seg inn. Så blir det hardkjør til helgen, og avreise til Spania tirsdag. I dagene forut for fellesstarten i Ponferrada skal Alexander gjøre seg kjent i VM-løypa. Vi har allerede studert den inngående på nett og video, og vet hva slag utfordringer som venter, sier Stein Ørn.